.:: Larisa Goal ::. Κάντε κάτι με τα γήπεδα…
Ad Here
.
alt

alt

alt

alt

alt<
Αρθρογραφία - Σχόλια
11 Ιούνιος 2011

Κάντε κάτι με τα γήπεδα…

Προβολές: 1928

alt

Κάντε κάτι με τα γήπεδα…

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

Μπορεί  να είναι ακόμα  νωρίς για να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες  των ερασιτεχνικών  ομάδων αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος  λαός πριν πεινάσουν  μαγειρεύουν. Τι σημαίνει αυτό;

Πως θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς όποιοι κι αν είναι αυτοί και ανεξάρτητα την κρίση που υπάρχει (όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται εκτός του σπανού τα γένια), να μεριμνήσουν έτσι ώστε να δώσουν λύση σε αυτό το  «καυτό» ζήτημα που δεν είναι άλλο από το γηπεδικό και απασχολεί κυρίως τα λαρισινά σωματεία (Τοξότης Λάρισας, Πελασγιώτιδα, Όλυμπος Λάρισας, Άρης Λάρισας είναι ορισμένα από αυτά) όπου κάθε χρόνο όταν φτάνει η ώρα για προετοιμασία «φτύνουν» αίμα καθώς δεν έχουν χώρο να προπονηθούν και περιφέρονται σαν τους τσιγγάνους.

Και δυστυχώς σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα δεν έχει βρεθεί γιατρειά διότι ορισμένοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Πως λοιπόν τα ιστορικά αυτά σωματεία που  παραμένουν πιστά  στην φιλοσοφία τους που έχει να κάνει  με την προώθηση και  ανάδειξη ταλέντων, να μάθουν τα μυστικά  της μπάλας στους  αυριανούς άσους όταν πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Κηποθέατρο και στο Αισθητικό Άλσος;

Πως λοιπόν περιμένουμε μια μέρα η ΑΕΛ να αποτελείται από «δικά» της παιδιά όπως τον παλιό καλό καιρό, όταν αυτές οι ομάδες που αποτελούν τον αιμοδότη, αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα επιβίωσης;

Δεν νοείται ολόκληρος  θεσσαλικός κάμπος με τις αμέτρητες  χιλιάδες στρέμματα, να έχει πρόβλημα γηπεδικό, αντί κάθε ομάδα να έχει το δικό της «σπίτι» και κάθε χρόνος που περνάει να αξιοποιούνται ολοένα και περισσότερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών (βλέπε ομάδες).

Και ακόμα και αυτά που υπάρχουν σε χρήση, δυστυχώς δε γίνεται  δίκαιη μοιρασιά με αποτέλεσμα να υπάρχουν και δικαιολογημένα παρεξηγήσεις.

Εμείς κάναμε μια βόλτα στη Λάρισα και εντοπίσαμε τέσσερα γήπεδα που «αραχνιάζουν» και θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν από τις ομάδες που ταλαιπωρούνται, δίνοντας μια ανάσα στα σωματεία αυτά που δίνουν τον δικό τους αγώνα.

Δύο γήπεδα στη Νέα Σμύρνη, ένα στο Γηροκομείο και ένα στο Αβέρωφ είναι χώροι που με ένα «λίφτινγκ» θα μπορούσαν κάλλιστα να φανούν χρήσιμα και να πάψουν να αποτελούν στέκια ναρκομανών και αθιγγάνων. Αρκεί βέβαια η δημοτική αρχή και ο Αθλητικός Οργανισμός να λάβουν σοβαρά υπόψην τους, το σημαντικό αυτό πρόβλημα που «καίει» και να μεριμνήσουν άμεσα για το καλό και την πρόοδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Γιατί μπορεί οι περισσότερες ομάδες να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα περιμένοντας σαν δώρο εξ’ ουρανού την επιχορήγηση αλλά τουλάχιστον να έχουν ένα κεραμίδι για να βάλουν το κεφάλι τους.

Και επειδή ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης είναι  ένα ευαισθητοποιημένο  άτομο και έχει προσφέρει πολλά  στον λαρισινό αθλητισμό, ας πάρει τώρα την πρωτοβουλία κι ας βάλει ένα τέλος στο πρόβλημα αυτό που αποτελεί «αγκάθι».

 

Ας δούμε λοιπόν τι κατέγραψε ο φακός του “larisagoal” από την περιοδεία αυτή:

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt