.:: Larisa Goal ::. ΤΑΣΟΣ ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ : «Θα πρέπει η ΑΕΛ να απορροφήσει τα ταλέντα του Νομού…»
.
alt

alt

alt

alt

alt
alt<
Αρθρογραφία - Συνεντεύξεις
12 Μαϊ 2011

ΤΑΣΟΣ ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ : «Θα πρέπει η ΑΕΛ να απορροφήσει τα ταλέντα του Νομού…»

Προβολές: 2225

alt

ΤΑΣΟΣ ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ : «Θα πρέπει η ΑΕΛ να απορροφήσει τα ταλέντα  του Νομού…»

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

PHOTO: KOSTAS VILLA

Εδώ και δύο χρόνια ο Τάσος Μπεριτζάς  έχει αναλάβει τα ηνία της μικτής ομάδας των νέων της ΕΠΣΛ, με τα αποτελέσματα να καταδεικνύουν  πως κάτι καλό γίνεται μιας και ο ίδιος είναι λάτρης της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας.

Αποκορύφωμα η φετινή εξαιρετική πορεία που διέγραψε με την ομάδα των νέων η οποία και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της μέχρι να συγκροτηθεί σε περιφερειακή ομάδα σύμφωνα με τη νέα τροπολογία της ΕΠΟ σχετικά με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ένα νέο σύστημα διεξαγωγής που όπως αποδείχθηκε σε καμία περίπτωση δεν λειτούργησε αρμονικά καθώς πολλές ήταν οι δυσκολίες και σίγουρα θα πρέπει να το επανεξετάσουν προκειμένου να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εμείς συναντήσαμε τον έμπειρο τεχνικό στο γήπεδο της Γιάννουλης και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του για το κομμάτι μικτή, τα ταλέντα του Νομού και γενικότερα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

alt

alt

Μια ακόμη αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε. Ικανοποιημένος από τη φετινή παρουσία της ομάδας;

-Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη χρονιά που πέρασε να είναι άκρως επιτυχημένη καθώς φέραμε στο προσκήνιο παιδιά τα οποία δεν είχαν την ανάλογη προβολή και καταφέραμε να τα αναδείξουμε μιας και πήραν αρκετά παιχνίδια με την ομάδα των νέων. Κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα παρά το γεγονός πως από φέτος δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής παίκτες από τις ομάδες της ΑΕΛ που σαφώς και σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται σε καλύτερο στάδιο τόσο από φυσικής κατάστασης όσο και αγωνιστικότητας. Πάντως για μένα θεωρώ πως το μεγαλύτερο κέρδος ήταν τα παιδιά που φέραμε στην ομάδα καθώς έδειξαν αντάξιοι των προσδοκιών και ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.

-Σίγουρα  όμως υπήρχε και η άλλη όψη του νομίσματος. Τι ήταν που δεν άρεσε στον Τάσο Μπεριτζά;

-Η  αρνητική πλευρά  ήταν η αλλαγή  να εφαρμόσουν  τις περιφέρειες  αναγκάζοντας να  αποκλείσεις αξιόλογα  παιδιά με τα  οποία συνεργαζόσουν  καθόλη τη διάρκεια  της χρονιάς. Και  όπως αντιλαμβάνεστε το έργο μου μόνο εύκολο δεν ήταν αφού θα έπρεπε να πάρω κι άλλα παιδιά από τις άλλες πόλεις επιλέγοντας κατά κάποιον τρόπο τους καλύτερους. Σίγουρα αδικήσαμε ορισμένα παιδιά τα οποία δεν επιλέξαμε, όμως θέλω να τονίσω πως η πόρτα της μικτής θα είναι πάντα ανοιχτή για όλα αυτά. Προσωπικά ο τρόπος λειτουργίας του πρωταθλήματος αλλά και η φιλοσοφία της ΕΠΟ με βρίσκει αντίθετο να αναδείξουμε κάποια παιδιά που ανήκουν σε κάποιες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν αλλά αυτό για μένα είναι λάθος γιατί για να φανεί αποτέλεσμα σε μια ομάδα θα πρέπει να υπάρχει ομοιογένεια.

Κάτι  άλλωστε που φαίνεται στα ενωσιακά πρωταθλήματα πως το καλό πρόσωπο  οι μικτές το δείχνουν στον β΄ γύρο μιας και  έχουν «δεθεί»  μεταξύ τους και βγάζουν  κάτι καλό στο χορτάρι.

alt

-Πως  βίωσες την εμπειρία  της δημιουργίας  της περιφερειακής  ομάδας;

-Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες για να συγκροτηθεί μια ομάδα τόσο στον αριθμό προπονήσεων τον οποίο κακώς ορίζει η ΕΠΟ μιας και ο προπονητής είναι ο κύριος αρμόδιος και αυτός που θα κατασταλάξει ποιους παίκτες θα επιλέξει. Στη μετακίνηση αυτών των παιδιών έπρεπε να συμφωνούν και οι άλλες Ενώσεις και γενικά υπήρχε μια σύγχυση. Δε μπορεί στα σεμινάρια να διδασκόμαστε πως η διατροφή του ποδοσφαιριστή θα πρέπει να είναι σωστή, να ξεκουράζεται και στην πράξη να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, να έχουμε αγώνα στη Θεσσαλονίκη και ο ποδοσφαιριστής να τρώει ένα σάντουιτς  στις 07.00 και να αγωνίζεται στις 15.00. Είναι απαράδεκτο και γι’ αυτό εκτιμώ πως αυτή η απόπειρα της διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι σκέτη αποτυχία καθώς δεν αναδεικνύονται έτσι τα παιδιά. Πολύ σημαντικό πράγμα για μένα σε όλη αυτή την πορεία και θέλω να το επισημάνω, ήταν η απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη από πλευράς διοίκησης τόσο από τον υπεύθυνο κ. Κυριλλίδη και μετέπειτα τον κ. Βλάγκα, όσο και από τον Ηλία Σελιώνη που με την εμπειρία του με βοήθησε σημαντικά.

-Στο  ερώτημα ο Νομός  Λάρισας έχει ταλέντα,  τι απαντάς;

-Είμαι  από τους ανθρώπους  και από το πόστο  που είμαι που  υποστηρίζω συνεχώς  πως ο Νομός  Λάρισας, είχε, έχει  και πάντα θα  έχει ταλέντα και  όποιος δεν το  βλέπει αυτό είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο. Όμως αυτά τα ταλέντα τα οποία αναδεικνύουν οι ομάδες αλλά και οι μικτές μιας και είναι ένα επίπεδο πάνω απ’ όλους στις αναπτυξιακές ηλικίες, κάποιοι θα πρέπει να τα αξιοποιήσουν. Και αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ αν εξαιρέσουμε την περσινή χρονιά όπου κάτι πήγε να γίνει αλλά και πάλι με λάθος τρόπο, τόσα χρόνια δεν αξιοποιεί αυτά τα παιδιά. Είναι έγκλημα αυτό που γίνεται από κάθε άποψη. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει οι υπεύθυνοι και ειδικότερα ο κ. Πηλαδάκης να αναρωτηθεί τι δεν πάει καλά και όχι να υποστηρίζει πως δεν υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες για τη Σούπερ Λίγκα.

Την ομάδα την αγαπάει  αλλά και το έχει δείξει αλλά θα πρέπει να βρει τον σωστό τρόπο να αξιοποιήσει αυτά τα παιδιά γιατί δε μπορεί σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζονται οι μικτές, να υπάρχουν σκάουτερ από διάφορες ομάδες και να τσεκάρουν παίκτες και να φεύγουν από τα μέρη μας για άλλες πολιτείες καθώς έχουμε αρκετά παραδείγματα. Υπάρχουν όντως δυσκολίες για ένα παιδί 13-14 ετών να αφήσει την οικογένεια του και το τόπο του για να μετακομίσει αλλού. Είναι πολύ σημαντικό για ένα ταλαντούχο παιδί να αγωνίζεται σε οικείο περιβάλλον έτσι ώστε να μπορεί να αναδειχθεί. Δεν πρέπει να χάνεται ούτε ένα ταλέντο.

alt

-Τι  θα πρέπει να  προσέξει η ΑΕΛ  πάνω σε αυτό  το λεπτό ζήτημα;

-Η ΑΕΛ θα πρέπει να δουλεύει σωστά πάνω σε αυτό το κομμάτι και να φτιάχνει παίκτες διαθέτοντας κατά κάποιον τρόπο ράφια και να επιλέγει κάθε χρόνο τους καλύτερους στελεχώνοντας την ομάδα. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και τις ομάδες των νέων (U-20 και U-17) τις έχουν για να τις έχουν και να συμπληρώνουν για να μπορούν να πάρουν μέρος στα εν λόγω πρωταθλήματα. Θα πρέπει η ΑΕΛ να απορροφήσει τα ταλέντα του Νομού. Και εδώ θέλω να σταθώ στο γεγονός της διεξαγωγής των τελικών των τμημάτων υποδομής στο AEL FC ARENA όπου είναι πολύ σημαντικό κίνητρο γι’ αυτά τα παιδιά και πραγματικά αξίζουν τα εύσημα στον κ. Πηλαδάκη που τον βρήκε σύμφωνο.

-Για  αρκετά χρόνια  κοσμούσες το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο ως  παίκτης και τα  τελευταία χρόνια  δαπρέπεις ως προπονητής. Πως βλέπεις το  επίπεδο τώρα;

-Από τη στιγμή που αλλάζει η κοινωνία αυτό έχει αντίκτυπο και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν υπάρχει η ποιότητα που υπήρχε κάποτε και αρκετά παιδιά που είναι αξιόλογα θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να διακριθούν. Το ευχάριστο είναι πως οι προπονητές εμπιστεύονται τα νέα παιδιά και τα ρίχνουν στη μάχη και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Θεωρώ πως αυτό που αλλάζει στο πρωτάθλημα γης Δ΄ Εθνικής και επιστρέφουν ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα, θα το κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό...

-Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεσαι στην τεχνική ηγεσία της μικτής νέων της ΕΠΣΛ. Τι μέλλει γενέσθαι;

-Έχουμε  να δώσουμε μια  σειρά από φιλικά  παιχνίδια και  σε λίγες μέρες  θα ολοκληρωθούν  όλες οι αγωνιστικές  υποχρεώσεις της  μικτής. Φιλοσοφία  της διοίκησης  της ΕΠΣΛ είναι  να εμπιστεύεται  τους προπονητές  έτσι ώστε να  ολοκληρώσουν το έργο τους. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας και από τις δύο πλευρές και θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι στο σωστό τάιμινγκ για να συζητήσουμε. Προσωπικά θέλω να παραμείνω, να δουλέψω και να προσφέρω…

-Και  ένα σχόλιο για την προσπάθεια που κάνουμε στο larisagoal.gr…

-Αν  και σήμερα που  μιλάμε δεν έχετε  κλείσει καν έναν  μήνα, είστε άξιοι  συγχαρητηρίων γιατί  έχετε πιάσει το  νόημα και αναδεικνύεται  το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο. Προβάλλετε  ανθρώπους που  είναι αφανείς  ήρωες και ποτέ δεν έχουν αναδειχθεί, είναι σημαντικό που μπορεί ο καθένας από όποιο μέρος του κόσμου βρίσκεται να ενημερώνεται σωστά. Θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια αυτή σε ότι κι αν χρειαστείτε, είναι κάτι που έλειπε και συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο καθώς είστε δύο άτομα που προέρχεστε από τον χώρο του ποδοσφαίρου και έχετε να δώσετε πολλά…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt