.:: Larisa Goal ::. «Φάντομ»… που προσγειώθηκαν στη βάση τους!!!
Αρχική - Αρθρογραφία
04 Απρίλιος 2020

«Φάντομ»… που προσγειώθηκαν στη βάση τους!!!

Προβολές: 1197

alt

«Φάντομ»… που προσγειώθηκαν στη βάση τους!!!

Κάθε μέρα που περνάει δεν ξαναγυρίζει, κάθε στιγμή είναι μοναδική, γι’ αυτό όσο είστε στις επάλξεις απολαύστε τις μοναδικές αυτές ποδοσφαιρικές στιγμές.

Γιατί δυστυχώς για ορισμένους τερματοφύλακες ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πήραν τη σκληρή απόφαση να «κρεμάσουν» τα γάντια τους.

Και μπορεί οι περισσότεροι να το έκαναν συνειδητά βάζοντας άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους αλλά είναι τέτοιο το «μικρόβιο» της μπάλας που δύσκολα αποχωρίζεται. Ας δούμε εννέα περιπτώσεις τερματοφυλάκων που έκαναν λαμπρή καριέρα σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο και αποχώρησαν από την ενεργό δράση:

Ιδανικό φινάλε για τον «Τζίτζι»…

alt

Καλύτερο φινάλε δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Πέτρος Καραναστάσης καθώς έβαλε τέλος στην πλούσια καριέρα του, πανηγυρίζοντας την άνοδο με τον Ηρακλή Λάρισας στη Γ΄Εθνική.

Ο «Τζίτζι» έζησε μεγάλες στιγμές στην πορεία του αυτή, αγωνίσθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο και στα 40 του είπε το τελευταίο αντίο αλλά παραμένει μέσα στα γήπεδα και στο τεχνικό τιμ του Ηρακλή, ως προπονητής τερματοφυλάκων. Αρρωστάκι… από τα λίγα!!!


Όπου πήγαινε, πανηγύριζε ο «Γκικού»…

alt

Νωπές οι μνήμες από τη σκληρή απόφαση να «κρεμάσει» τα γάντια είναι και για τον Χρήστο Γκικούδη, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν από το ερασιτεχνικό στερέωμα.

Μάλιστα ο «Γκικού» είχε και ένα μοναδικό χάρισμα μιας και σε όποια ομάδα κι αν έπαιρνε μεταγραφή, στο τέλος της χρονιάς πανηγύριζε είτε πρωτάθλημα, είτε Κύπελλο.

Το έκανε με τον Πυργετό, με τη Δήμητρα Γιάννουλης, τον Αμπελωνιακό, τον Κίσσαβο Συκουρίου και τον Αετό Μακρυχωρίου. Τι άλλο να θέλει κανείς από τη ζωή του;


Μια ζωή στη Δόξα…

alt

Ο υψηλόσωμος πορτιέρο Κώστας Χατζής ήταν ταγμένος μια ζωή στη Δόξα Αργυροπουλίου εκεί όπου υπερασπίστηκε για πολλά χρόνια την «κιτρινόμαυρη» εστία.

Από πιτσιρικάς στη σκιά του Νίκου Βουγιατζή, μέχρι που φόρεσε γάντια βασικού, φόρεσε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο και έζησε μεγάλες στιγμές με την ιδιαίτερη πατρίδα του.


Σμόλικας και ξερό ψωμί!!!

alt

Άλλη ομάδα δεν μπήκε στη ζωή του Κώστα Πίτση πέρα από τον Σμόλικα. Ο έμπειρος πορτιέρο είχε σημαντική προσφορά στους «πράσινους» όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίσθηκε, με το χαμηλό προφίλ να τον διακρίνει σε κάθε του κίνηση. Και αισθανόταν συνάμα και ευλογημένος, γιατί είχε την τύχη να έχει και αξιόλογους συμπαίκτες στο πλευρό του, ο ορισμός της οικογένειας!!!


Με δρομολόγιο Γιάννουλη-Φαλάνη…

alt

Μπορεί στην καθημερινότητα του να πιάνει το τιμόνι κάνοντας αμέτρητα δρομολόγια με το λεωφορείο, όμως το ποδοσφαιρικό του δρομολόγιο ήταν Γιάννουλη-Φαλάνη. Παιδί της Δήμητρας όλα τα χρόνια ο Βαϊος Παρτάλας, αγωνίσθηκε για αρκετά χρόνια με την ομάδα της καρδιάς του ενώ τίμησε και τη φανέλα του Φαλανιακού. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά πάντα στις επάλξεις, διδάσκοντας μάλιστα και τα μυστικά στους αυριανούς τερματοφύλακες…


Καψούρα… με τον Αετό

alt

Μπορεί ο Βαγγέλης Πουτσιάκας να αγωνίσθηκε σε Φαλανιακό και Δήμητρα Αγιάς αλλά η καρδιά του είναι ταγμένη εδώ και χρόνια στον Αετό Μακρυχωρίου. Ο έμπειρος πορτιέρο με την πλούσια κόμη, πρόσφερε με τη σειρά του στους «κιτρινόμαυρους» και μάλιστα σε καλές εποχές και παραμένει ο πιο ένθερμος οπαδός του Αετού.


«Εύρυ» το γατόνι!!!

alt

Στα Ταμπάκικα έκανε τα πρώτα του βήματα πριν ξεκινήσει η αξιόλογη διαδρομή του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα όπου φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να βάλει το στίγμα του μιας και ίδρωνε όχι μόνο τη φανέλα αλλά πολύ περισσότερο τα γάντια. Ο λόγος γίνεται φυσικά για τον Ευρυπίδη Βακουφτσή, ένας αγωνιστής της ζωής γενικότερα που όσο τον πλήγωναν άνθρωποι και καταστάσεις, τραυματισμοί και κακοτυχίες, άλλο τόσο πείσμωνε αυτός, γράφοντας… ιστορία τον χώρο.


Από τη Νέα Σμύρνη με αγάπη!!!

alt

Στοπ… στις αγωνιστικές υποχρεώσεις έβαλε ο έμπειρος πορτιέρο Νίκος Κουκουφίκης μετά από μια μεγάλη καριέρα στον χώρο. Φυσικά η ομάδα που είναι χαραγμένη στην καρδιά του και δηλώνει πιστός στρατιώτης δεν είναι άλλη από τον Λαρισαϊκό. Πάντως και στο Κιλελέρ ο «Κόκο» τα πήγε περίφημα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αγωνιστική άνοδο των «κιτρινόμαυρων».


Τελικά τα «κρέμασε»;

alt

Με τον Δημήτρη Ξεσφίγγη δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει μιας και ενώ κάθε χρόνο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα γήπεδα, ορισμένοι είχαν τον τρόπο να τον «τουμπάρουν» και να παραμένει μάχιμος. Αυτή τη φορά όμως είναι οριστικό και το παλικάρι από τη Συκέα που έζησε με τη σειρά του μεγάλες στιγμές στον χώρο του ποδοσφαίρου, μπορεί πλέον να απολαμβάνει τα διδυμάκια του!!!

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt


<alt

>

alt

>

alt

>

alt

alt

alt

alt