.:: Larisa Goal ::. Έντονη διαμαρτυρία της Ε.Π.Σ.Ν.Λάρισας για τη μεταχείριση που υφίσταται η ΑΕΛ…
.
alt

alt

alt

alt

alt
alt<
Ποδόσφαιρο - Υπόλοιπα
15 Μάρτιος 2012

Έντονη διαμαρτυρία της Ε.Π.Σ.Ν.Λάρισας για τη μεταχείριση που υφίσταται η ΑΕΛ…

Προβολές: 1867

alt

Έντονη διαμαρτυρία της Ε.Π.Σ.Ν.Λάρισας για τη μεταχείριση που υφίσταται η ΑΕΛ…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας, σαν προϊσταμένη Αρχή στο ποδόσφαιρου ενός γεωγραφικού χώρου, που επί σειρά δεκαετιών προσφέρει απλόχερα, σε Ελλάδα και Ευρώπη επιδόσεις και καταξιώσεις που τιμούν και αναδεικνύουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται σήμερα στη δυσάρεστη αλλά και επιβαλλόμενη θέση να υψώσει φωνή έντονης και δικαιολογημένης αγανάκτησης.

Με αφορμή τα όσα τραγελαφικά και απαράδεκτα συμβαίνουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Football League, στο οποίο συμμετέχει και η αντιπροσωπευτική του Νομού μας ομάδα ΠΑΕ ΑΕΛ, και πάντα σε βάρος αυτής.

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης μεταχείρισης που υφίσταται η ομάδα μας από τους διαιτητές της συγκεκριμένης κατηγορίας και πιθανόν από τα αρμόδια Όργανα που τους επιλέγουν και ορίζουν να διευθύνουν τους επίσημους αγώνες της, ήταν η προχθεσινή διαιτησία στον αγώνα ΑΕΛ – Πανσερραϊκός, που δυναμίτισε και κυριολεκτικά τίναξε στον αέρα την ομαλότητα διεξαγωγής του και ανέδειξε το μέγεθος και την ποιότητα της γενικής αγανάκτησης που καιρό τώρα διακατέχει τους υπεύθυνους τη ομάδας, τους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού και σύσσωμη τη φίλαθλη κοινή Γνώμη του Νομού μας.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας παρακολουθεί με έντονη δυσφορία τη μεταχείριση της ομάδας μας από τα Όργανα της Διαιτησίας και τους διαιτητές της και δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης. Σήμερα κιόλας, ο πρόεδρός της κ. Ζήσης Γρηγορίου βρίσκεται στην Αθήνα για να εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία της Ένωσής μας προς το προεδρείο της ΕΠΟ και τους επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας και να ζητήσει από αυτούς την «προστασία» της ΑΕΛ από μελλοντικά φαινόμενα τύπου «Παπαπέτρου».

Παράλληλα θα τους υπενθυμίσει – κάτι που ασφαλώς γνωρίζουν – ότι η αντιπροσωπευτική του Νομού μας ομάδα, είναι το προς μίμηση παράδειγμα για όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, μακριά από «διαπλοκές», «κουμπώματα», «στησίματα», που αθρόα εμφανίστηκαν και «έπνιξαν» με τη «δυσοσμία» τους πολλούς γεωγραφικούς χώρους του ποδοσφαίρου μας τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, στα διαιτητικά Όργανα θα υπενθυμίσει ότι οι Λαρισαίοι διαιτητές που αξιολογήθηκαν να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Football League, με περίσσιο σεβασμό προς το διαιτητικό δίκαιο, τους Κανονισμούς και τις ομάδες, διεκπεραιώνουν το διαιτητικό τους έργο πάντα με επιτυχία και χωρίς να τους ακολουθούν διαμαρτυρίες διαγωνιζόμενων ομάδων, αντιπάλων σήμερα της ΑΕΛ.

Σε γενικές γραμμές, ο πρόεδρος της Ένωσής μας, θα ζητήσει και απαιτήσει από τους φορείς της Ομοσπονδίας, την ισότιμη μεταχείριση της ΠΑΕ ΑΕΛ μέχρι και τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος και θα αναμένει από αυτούς τη επιβαλλόμενη τιμωρία αυτών που επιχείρησαν να πλήξουν, άθελα ή εσκεμμένα, το κύρος και την αγωνιστικότητα της πλέον ηθικής ομάδας της χώρας μας.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας, θεωρεί ηθική και Καταστατική της υποχρέωση να υπερασπίζεται το δίκαιο όλων των Σωματείων που την απαρτίζουν και ειδικότερα αυτό της «κορωνίδα» της, και όλοι να είναι σίγουροι ότι θα το πράττει πάντα με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό ας το γνωρίζουν καλά όλοι όσοι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Αποφάσεις Πειθαρχικής Επιτροπής…

Με παρόντα και τα τρία μέλη της, τους δύο δικηγόρους κ.κ. Μάριο Σπυράτο, Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη και τον Δημήτρη Τηλιό, συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή και με βάση τα όσα προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και τα όσα αναγράφηκαν στις παρατηρήσεις των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων, των συναντήσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου, των πρωταθλημάτων της Ένωσης, επέβαλλαν τις παρακάτω αναφερόμενες ποινές σε ομάδες και ποδοσφαιριστές:


Ποινές σε ομάδες

-Στην ομάδα Δαμασιακός επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης του δικαιώματός της να αγωνιστεί στην έδρα της για 1 αγωνιστική που θα είναι γηπεδούχος και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (τρις υπότροπη), γιατί οπαδός της, στο ημίχρονο του αγώνα Δαμασιακός – Μαχητής Τερψιθέας της 11-3-2012, πέταξε ομπρέλα κατά των διαιτητών, ενώ αυτοί εισέρχονταν στα αποδυτήρια, χωρίς να χτυπήσει κάποιον.

-Στην ομάδα ΑΟ Συκέας επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί στο τέλος του αγώνα ΠΟ. Μ. Ελευθεροχωρίου – ΑΟ Συκέας της 10-3-2012, παράγοντες και οπαδοί της εξύβρισαν τους διαιτητές και πέταξαν εναντίον τους μπουκάλι με νερό χωρίς να τους χτυπήσουν.

-Στην ομάδα Ακαδημία Φαρσάλων επιβλήθηκε η ποινή της έγγραφης επίπληξης, γιατί στον αγώνα Ακαδημία – ΑΟ Ελευθερών της 11-3-2012, παράγοντάς της εξύβρισε τον βοηθό διαιτητή. Στον συγκεκριμένο παράγοντα επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.

-Στην ομάδα Όλυμπος Καρυάς επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (υπότροπη), γιατί στις καθυστερήσεις του αγώνα Όλυμπος – Ηρακλής Πλατανουλίων της 10-3-2012, οπαδοί της εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, χωρίς να τους χτυπήσουν, προκαλώντας διακοπή αγώνα για λίγα λεπτά.

-Στην ομάδα Μύτικας Καλυβίων επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπη), γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα Μύτικας – Όλυμπος Αιγάνης της 10-3-2012, οπαδοί της εξύβρισαν τον διαιτητή και προκάλεσαν προσωρινή διακοπή του αγώνα. Με την παρέμβαση των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας, οι οπαδοί απομακρύνθηκαν και ο αγώνας συνεχίστηκε και τελείωσε κανονικά.

Ποινές σε εκπροσώπους ομάδων

-Παράγοντας – εκπρόσωπος της ομάδας Δαμασιακός τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 αγωνιστική, αφού αποβλήθηκε από τον διαιτητή στη διάρκεια του αγώνα Δαμασιακός – Μαχητής Τερψιθέας της 11-3-2012, για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία.


ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΓΚΡΕΤΣΗΣ Ι., Μαχητής Τερψιθέας, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΜΑΤΡΑΚΗΣ Ε., Δαμασιακός, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ Ε., Αμπελόκηποι, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΓΑΒΑΛΑΣ Π.Μ., Ομόνοια, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΡΟΥΣΣΟΣ Θ., Τοξότης Λάρισας, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΟΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Κ., Μύτικας Καλυβίων, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΓΟΥΣΙΑΣ Χ., Άγιος Γεώργιος Φαρσάλων, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΧΟΛΕΒΑΣ Α., Ολυμπιακός Αμπελιάς 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ Ν., Ακαδημία Φαρσάλων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΑΓΓΛΟΠΟΥΛΟΣ Λ., ΑΕ Βουναίνων, λάκτισμα αντιπάλου (αρχηγός) 5 αγωνιστικές και 50 ευρώ

ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Γ., ΑΕ Βουναίνων, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ Σ., Άρης Διλόφου, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΡΕΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α., Άρης Διλόφου, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΔΑΣΣΙΟΣ Κ., Όλυμπος Καρυάς, απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

ΓΚΑΤΗΣ ΑΘ., Ηρακλής Πλατανουλίων, λάκτισμα και εξύβριση αντιπάλου, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΤΣΑΚΙΡΗΣ Γ., Ηρακλής Πλατανουλίων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Λ., ΠΑΣ Βουβάλας, βάναυση συμπεριφορά κατά θεατών, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΠΑΛΙΟΤΖΗΚΑΣ Π., Ατρόμητος Δασοχωρίου, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΜΠΑΪΡΑΜΗΣ Μ., Αναγέννηση Μ. Μερκούρη, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Θ., Φλόγα Ευαγγελισμού, απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Α., ΑΕ Κυψέλης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Α., Άρης Χαράς, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφορούν παραπτώματα ποδοσφαιριστών που αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Στο ποινολόγιο των ποδοσφαιριστών που εκδίδει και δίνει στη δημοσιότητα κάθε βδομάδα η Γραμματεία της Ένωσης, υπάρχει η πιθανότητα, ποινές ποδοσφαιριστών να αυξάνονται, λόγω υποτροπής τους στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.


Αλλαγές γηπέδων και ημερομηνιών αγώνων

Από τη Γραμματεία της Ένωσης ανακοινώθηκαν οι παρακάτω αλλαγές γηπέδων και ημερομηνιών αγώνων:

-Ο αγώνας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Βαμβακούς – ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. Πολιτείας, την 17 Μαρτίου 2012, θα γίνει στο γήπεδο Χαλκιάδων (τιμωρημένη η έδρα της γηπεδούχου ομάδας) και ώρα 15.30΄.

-Ο αγώνας ΤΟΞΟΤΗΣ Λάρισας – ΑΚΑΔΗΜΙΑ Τυρνάβου, αντί της Κυριακής 25 Μαρτίου 2012, θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρα 16.00΄ στο γήπεδο «Κουκουλίτσιος – Μουσιάρης».

-Ο αγώνας ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ – Δήμος ΑΡΜΕΝΙΟΥ θα γίνει την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 και ώρα 16.00΄, στο γήπεδο Τερψιθέας αντί του αρχικά ορισθέντος γηπέδου του «Θεσσαλικού».

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt