.:: Larisa Goal ::. Άνοιξε τις πύλες του το Πανθεσσαλικό συμπόσιο ποδοσφαίρου…
Ποδόσφαιρο - Υπόλοιπα
02 Ιούλιος 2011

Άνοιξε τις πύλες του το Πανθεσσαλικό συμπόσιο ποδοσφαίρου…

Προβολές: 3350

alt

Άνοιξε  τις πύλες του  το Πανθεσσαλικό συμπόσιο ποδοσφαίρου…

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

PHOTO: KOSTAS VILLA (περισσότερες φωτό)

Την ίδια ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο περνάει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία  του με την υπόθεση  των «στημένων», με τους καλύτερους οιωνούς  ξεκίνησε την Παρασκευή 1η  Ιουλίου το Πανθεσσαλικό  Συμπόσιο Ποδοσφαίρου που φιλοξενείται στη Λάρισα το τριήμερο 1-3 Ιουλίου στο AEL FC ARENA και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως επίσης και του Δήμου Λαρισαίων.Για μια ακόμη φορά η πόλη της Λάρισας  πρωτοστάτησε σε μια τέτοια εκδήλωση στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως αυτή η πόλη είναι γεννημένη για τον αθλητισμό.

Η έναρξη του συμποσίου  περιελάμβανε χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται νέο αίμα, του δημάρχου Λαρισαίων κ. Τζανακούλη ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία αυτή επισήμανε πως στόχος της Λάρισας είναι να αποκτήσει η νεολαία πρότυπα. Τέλος ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ κ. Γρηγοριάδης τόνισε για τη σημασία του συμποσίου λέγοντας χαρακτηριστικά πως γίνεται για να δώσει τα φώτα του σε όλους όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με την προπονητική του ποδοσφαίρου αλλά και να συμβάλλει στη δημόσια διαβούλευση για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ένας  από τους εισηγητές  του συμποσίου  ήταν ο Γιάννης  Πλαβούκος προπονητής τερματοφυλάκων ΠΑΕ  Θρασύβουλος (μαζί με τον Λαμιώτη Γιάννη Ζαλαώρα ο οποίος είναι προπονητής τερματοφυλάκων στην Προοδευτική) ο οποίος και πέρασε το δικό του μήνυμα:

«Είμαι  κατενθουσιασμένος  από την πρώτη  ημέρα του συμποσίου  αλλά και την όλη  διοργάνωση και εύχομαι  να υπάρξει και  η ανάλογη συνέχεια. Είμαι ιδιαίτερα  χαρούμενος που προλόγησα  με τον πρώτο διδάξα τον Τάκη Οικονόμοπουλο  και ήρθα με σκοπό  να μεταφέρω νέες ιδέες στο κομμάτι εκγύμναση του τερματοφύλακα γιατί δεν εξελίσσεται μονάχα ο τερματοφύλακας αλλά και ο προπονητής τερματοφυλάκων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να προδικάσουμε ένα παιδί σε ηλικία 8 και 9 ετών πως ντε και καλά θα γίνει τερματοφύλακας».     

Μάλιστα στο πλαίσιο της τελετής έναρξης τιμήθηκαν τα παρακάτω πρόσωπα αλλά και οι φορείς που έχουν συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι: Μιχάλης Ζιώγας, Τάκης Παραφέστας, Αλέκος Αλεξανδρής, Βαϊος Καραγιάννης, Τζόνι Παραπραστανίτης, Νίκος Τζίνης, Θωμάς Αγγελακόπουλος, Σύλλογος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ν. Λάρισας και εφημερίδα «Ελευθερία» με το αθλητικό της τμήμα. Την τελετή έναρξης παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ρούστας.

Να  σημειωθεί πως  το πρόγραμμα της  δεύτερης ημέρας περιλαμβάνει το κομμάτι «ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων του ποδοσφαιριστή» ενώ το συμπόσιο ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Ιουλίου με το κεφάλαιο «αγωνιστική τακτική ποδοσφαίρου» και εισηγητές καταξιωμένους τεχνικούς.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt


<alt

>

alt

>

alt

>

alt

alt

alt

alt