.:: Larisa Goal ::. ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ: «Τη Λάρισα δεν την αλλάζω με τίποτα…»
Αρχική - Gossip
09 Ιούνιος 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ: «Τη Λάρισα δεν την αλλάζω με τίποτα…»

Προβολές: 25181

alt

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ: «Τη Λάρισα δεν την  αλλάζω με τίποτα…»

Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ

PHOTO: KOSTAS VILLA

Δείτε περισσότερες φωτογραφίεςΤο  όνομα Μιχάλης Παπαματθαίου είναι συννυφασμένο με τη διασκέδαση στη Λάρισα μιας και εδώ και 23 χρόνια περίπου, αποτελεί τον απόλυτο λαϊκό βάρδο, τον άνθρωπο που δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στη νυχτερινή ζωή της πόλης, ένας καλλιτέχνης ο οποίος έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και παραμένει ακμαίος στις επάλξεις. Άλλωστε ποιος δεν έχει τραγουδήσει τον ύμνο «δε με βλέπει το σπίτι μου» ή την καινούρια επιτυχία «Σάββατο βγαίνω και γυρίζω πίσω Τρίτη…».

Και παρά το γεγονός πως  είναι Καρδιτσιώτης στην καταγωγή (κατάγεται  από την Πασχαλίτσα) έχει αγαπηθεί όσο  κανείς άλλος και  έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει σα Λαρισαίος  μετά από την πολύχρονη  παρουσία του στο  κοσμικό κέντρο διασκέδασης “Buzios” εκεί όπου κάθε βράδυ χάνεται η μπάλα… με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τον Μιχάλη Παπαματθαίου και το επιτελείο του (εντυπωσιακές υπάρξεις με βελούδινες φωνές) να βάζουν φωτιά… στην πίστα. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε στον φυσικό του χώρο, στο “Buzios”  εκεί όπου βγάζει το σκληρό μεροκάματο της νύχτας, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη όπου μας μίλησε τόσο για το τραγούδι και γενικότερα για τον χώρο όσο και για τον αθλητισμό αλλά και την ΑΕΛ δηλώνοντας μάλιστα θαυμαστής.-Αλήθεια,  πως αποφάσισες  να ασχοληθείς  με το τραγούδι;

-Το  ερέθισμα μου το  έδωσε το μπουζούκι  όπου έπαιζε ο  αδερφός μου και  αργότερα πήρα  εγώ τη σκυτάλη  και εκεί ουσιαστικά  είχα την πρώτη  επαφή με τη  μουσική. Και στη  συνέχεια σε ηλικία 17 ετών το 1988 άρχισα να ασχολούμαι με το τραγούδι όπου δούλεψα δύο χρόνια, μετά πήγα να εκπληρώσω τη στρατιωτική μου θητεία και στη συνέχεια έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά από το 1992 και έπειτα που ήρθα στη Λάρισα… 

-Από  την πολύχρονη  πορεία σου στο  τραγούδι όλα αυτά τα χρόνια, τι σου έχει μείνει;

-Καταρχάς  είναι μια δύσκολη  δουλειά όπου έχεις  να κερδίσεις πολλά  και το σημαντικότερο  εισπράττεις την  αγάπη από τον  κόσμο, μια αξία  η οποία δυστυχώς  έχει χαθεί στις  μέρες μας και  παρά το γεγονός  πως δεν έχω  γίνω η μεγάλη φίρμα, όλο αυτό το συναίσθημα το βιώνω εδώ στη Λάρισα και αυτό είναι που με γεμίζει. Και πραγματικά τη Λάρισα δεν την αλλάζω με τίποτα μιας και την αγαπάω αλλά και με αγαπάνε πολύ εδώ… -Βλέπουμε  τα τελευταία χρόνια  να δημιουργούνται  διάφορα show που έχουν σχέση με το τραγούδι με κυριότερο το “Greek Ιdol”. Είσαι υπέρ αυτών των show;

-Θεωρώ  πως όλοι έχουν  δικαίωμα στο όνειρο  αλλά διαπιστώνω  πως δεν αναδεικνύουν  αυτούς που πραγματικά  τραγουδάνε μιας  και όντως υπάρχουν  πολύ καλές φωνές.  Και γενικά δεν προωθούν το λαϊκό τραγούδι και αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο καθώς εδώ και μια δεκαετία δεν υπάρχει λαϊκός τραγουδιστής σε αυτά τα show.

-Για  το κεφάλαιο Eurovision ένα σχόλιο, γιατί δεν ακούμε ελληνικά τραγούδια;

-Στην Ευρώπη είναι διαφορετικά τα πράγματα μιας και εκεί έχουν την δική τους κουλτούρα και γι’ αυτό σε κάθε Eurovision βλέπουμε τις ελληνικές συμμετοχές να παίρνουν μέρος με τραγούδια που έχουν ξένο στίχο ή ακόμα και ελληνικό, πάλι θα είναι σε ρυθμό beat προσεγγίζοντας περισσότερο τον ευρωπαϊκό χώρο.

-Η  κρίση επηρεάζει  τη νύχτα;

-Οπωσδήποτε  και είναι λογικό  αφού τα πράγματα  είναι απλά, αν  δεν δουλέψει η  μέρα, δεν δουλεύει  και η νύχτα.  Γι’ αυτό και  εμείς από την  μεριά μας προσπαθήσαμε  να κάνουμε πιο  νεανικό το πρόγραμμα, έχουμε βάλει προσιτές τιμές έτσι ώστε να αναγκάσουμε τον κόσμο να βγει από το σπίτι γιατί πλέον με την κρίση υπάρχουν απαιτήσεις και θα πρέπει να πείσεις τον πελάτη για να έρθει να σε δει και να πληρώσει.  

-Αν  σου έλεγε το  παιδί σου να  ασχοληθεί με το τραγούδι, τι θα του συμβούλευες;

-Γιατί  όχι; Ήδη η κόρη  μου που είναι  12 ετών έχει ξεκινήσει  να τραγουδάει  αλλά της είπα  αν δεν είναι  σωστή και καλή  τραγουδίστρια ,δεν  θα τραγουδήσει.

-Με  ποιους καλλιτέχνες  έχεις συνεργαστεί  και πότε να  περιμένουμε την επόμενη δισκογραφική δουλειά;

-Σε  νυχτερινά κέντρα  έχω συνεργαστεί  με τον Κιάμο,  τον Καραφώτη, τη  Φανή Δρακοπούλου,  με τους Ζιγκ  Ζαγκ παλιότερα  και με πολλούς  άλλους. Τώρα δισκογραφικά  έχω συνεργαστεί  με τον Dj S τον Λαρισαίο τον Στάθη που ήταν στους Going Through, με τους Master Tempo με τους οποίους είχαμε κάνει πέρσι το τραγούδι «το κάπνισμα σκοτώνει…» και τώρα ετοιμάζουμε ένα ακόμη καινούριο τραγούδι. Έχω ξεκινήσει να ετοιμάζω την καινούρια μου δισκογραφική δουλειά και μάλιστα το τραγούδι «Σάββατο βγαίνω και γυρίζω πίσω Τρίτη…» το οποίο το λέω στο μαγαζί πάει πολύ καλά και πιστεύω τέλη Σεπτεμβρίου να κυκλοφορήσει. 

-Μέχρι  πότε θα μας  μαγεύει ο Μιχάλης  Παπαματθαίου από  την πίστα;

-Όσο  αντέχει η φωνή  μου θα παραμένω  στις επάλξεις…

-Και  να πάμε λίγο στο ποδόσφαιρο και στο κομμάτι ΑΕΛ μιας και έχουμε μάθει πως είσαι φαν. Η εκτίμηση σου…

-Ερασιτεχνικά  είχα ασχοληθεί  μικρός με το  ποδόσφαιρο αλλά  είχα ρίξει περισσότερο  το βάρος το  τραγούδι το οποίο  και με κέρδισε.  Η αλήθεια είναι  πως παρακολουθώ  ποδόσφαιρο αλλά μόνο ΑΕΛ. Θεωρώ πως η φετινή χρονιά ήταν μια κακή παρένθεση και δεν έφταιγε ούτε ο κ. Πηλαδάκης, ούτε οι παίκτες και είναι κρίμα που έπεσαν όλοι με μούτρα για να τους φάνε. Εκτιμώ πως κάποιοι άλλοι αστάθμητοι παράγοντες ήταν αυτοί που δεν επέτρεψαν την ΑΕΛ να σηκώσει κεφάλι. Πιστεύω πως η νέα χρονιά θα βρει την ΑΕΛ ακόμα πιο δυνατή και θα επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα εκεί όπου πραγματικά αξίζει να βρίσκεται γιατί η πόλη της Λάρισας είναι μια πόλη με δυναμική και μπορεί άπαντες να τη στηρίξουν. Και είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις 15000 κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο.

-Ποιο  τραγούδι θα αφιέρωνες  στην ΑΕΛ;  

-Ο  αετός πεθαίνει  στον αέρα ελεύθερος  και δυνατός του  Σφακιανάκη…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt


alt

<alt

>

alt

>

>

alt

alt

alt

alt