Ο δεκάλογος του προπονητή…

Ο δεκάλογος του προπονητή…
Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε τις προτιμήσεις των προπονητών που κάθονται στις άκρες των πάγκων και μας απασχολούν κάθε Σαββατοκύριακο με τις επιδόσεις τους.
Έτσι συνεχίζουμε την ανάκριση τριών προπονητών οι οποίοι και κλήθηκαν να απαντήσουν στον παρακάτω δεκάλογο:
1. Ποιος προπονητής είναι το είδωλο σου;
2. Τι θα άλλαζες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;
3. Το μεγαλύτερο σου όνειρο;
4. Υπάρχουν ταλέντα στο Νομό Λάρισας;
5. Ποιος είναι ο «κολλητός» σου στον χώρο του ποδοσφαίρου;
6. Ποιον θεωρείς καλύτερο αγώνα στην καριέρα σου ως προπονητής;
7. Υπάρχουν ικανοί παράγοντες στον χώρο μας;
8. Κρατάς αρχείο με τα όσα γράφονται για σένα;
9. Αν η ζωή σου γυριζόταν σε ταινία, ποιος ηθοποιός θα ήθελες να σε ενσαρκώσει;
10. Ποιος είναι ο ήρωας των παιδικών σου χρόνων;
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΙΟΛΑΣ (Βούναινα):

1.Ο Πεπ Γκουαρντιόλα.
2. Δεν θα άλλαζα πολλά, γιατί πιστεύω ότι έχουμε από τα καλύτερα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα μαζί με Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέλαμε να βλέπουμε καλύτερους αγωνιστικούς χώρους μιας και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και σίγουρα θα προσπαθούσα να δώσω περισσότερο κίνητρο στις ομάδες και στους ποδοσφαιριστές, ώστε να βλέπουμε κάθε χρόνο ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα απ’ όλους.
3. Δεν υπάρχουν πλέον μεγάλα όνειρα, κοιτάω μόνο το παρόν και ίσως ένα από τα όνειρα μου θα ήταν να μην υπάρχει μίσος και κακία αλλά μόνο αγάπη και υγεία σε όλο τον κόσμο.
4. Πάντα θα υπάρχουν ταλέντα στο Νομό μας, φτάνει μόνο να τα μάθουμε να αγαπάνε το παιχνίδι να μαθαίνουν τις βάσεις από μικρά και πολύ σωστά.
5. Υπάρχουν πολλοί, απλά με μερικούς μιλάμε λίγο περισσότερο για το ποδόσφαιρο όπως οι Χαλκιάς, Μπάκος, Νάστας, Ζαφειρίου, Γραβάνης και Νάτσης.
6. Αν και η θητεία μου είναι μικρή στο χώρο ως προπονητής, θα έλεγα το παιχνίδι πέρυσι με την Φαλάνη μέσα στον Τύρναβο όπου κερδίσαμε και τελείωσε το πρωτάθλημα εκεί.
7. Σίγουρα υπάρχουν, απλά και αυτοί πάντα θέλουν κάπου να στηρίζονται ώστε να προσπαθούν περισσότερο.
8. Όχι πάντα και με στεναχωρεί που δεν έχω περισσότερα ειδικά από πιο παλιά.
9. Αν ζούσε και γινόταν, αυτός θα ήταν ο Τζειμς Ντιν.
10. Ο Ροζ πάνθηρας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΗΣ (Όλυμπος Γόννων):

1. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυία, αφού κατάφερε να δημιουργήσει ομάδες που έχουν παίξει ποδόσφαιρο που συγκαταλέγονται στα καλύτερα της ιστορίας του ποδοσφαίρου.
2. Καλύτερα γήπεδα.
3. Όνειρο μου να συνεχίσω να προσφέρω στον χώρο του ποδοσφαίρου για πολλά χρόνια ακόμη.
4. Υπάρχουν αλλά δυστυχώς εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, δεν πιστεύουμε στους νέους σε ηλικία παίκτες, αργούμε να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που τους αναλογούν.
5. Έχω πολλούς φίλους στο ποδόσφαιρο, κι αν ξεχωρίσω κάποιους, ίσως αδικήσω κάποιους άλλους.
6. Το τελευταίο παιχνίδι της περσινής σεζόν εκτός έδρας με αντίπαλη ομάδα που διεκδικούσε την άνοδο αλλά στο φινάλε κερδίσαμε εμείς και αναδειχθήκαμε πρωταθλητές.
7. Υπάρχουν αρκετοί ικανοί παράγοντες οι οποίοι κάνουν αρκετές θυσίες για να στηρίξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
8. Κρατάω λίγα πράγματα, μόνο τα σημαντικά.
9. Ο Λίαμ Νίσον.
10. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ (Αναγέννηση Πυργετού):

1. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Και αρκετοί με φωνάζουν Σερ από το Άλεξ έχοντας το επίθετο Αλεξίου.
2. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες σε ότι αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και θα είναι άσχημο να καταστροφολογούμε εκ του ασφαλούς. Το μόνο που θα υποστήριζα κάθετα είναι σε ότι έχει να κάνει με την ενασχόληση των προπονητών στις ομάδες αλλά και στις ακαδημίες. Δηλαδή μόνο πτυχιούχοι προπονητές αλλά και προπονητές από ΤΕΦΑΑ.
Ούτε κάρτες πάγκου, ούτε τίποτα άλλο…
3. Επειδή είμαι από τους ανθρώπους που δουλεύει από μικρός και τίποτα δεν του έχει δοθεί απλόχερα, πολλά από τα όνειρα που είχα βάλει στόχο τόσο σε επαγγελματικό αλλά όσο σε οικογενειακό επίπεδο, έχουν μπορώ να πω υλοποιηθεί.
Αυτό που θα ήθελα πραγματικά τώρα είναι να επανέλθουμε όλοι μας στους ρυθμούς μας και πάλι με αγώνα να κερδίσουμε όσα με κόπο είχαμε φτιάξει. Συμπονώ πραγματικά τον συνάνθρωπο και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
4. Ταλέντα υπάρχουν πολλά απλώς πρέπει οι γονείς να αφήσουν τους προπονητές να τα αξιολογούν και όχι οι ίδιοι μερικές φορές να παρακάμπτουν την δουλειά του ειδικού. Ο γονέας αγαπάει το παιδί του αλλά ο προπονητής το νιώθει και θέλει να το βοηθήσει σαν παιδί του.
5. Στον χώρο μας στα τόσα χρόνια έχω κάνει φιλίες και πάρα πολλές γνωριμίες. Αυτόν τον καιρό όμως με αυτόν που είμαι αρκετά κοντά και ανταλλάσουμε και ποδοσφαιρικές απόψεις, είναι ο Σπύρος Ευαγγέλου (προπονητής στη Φορτούνα Κουτσοχέρου).
Επειδή η ερώτηση είναι με ποιον λέω έναν. Συγνώμη από τους υπόλοιπους, αν και πολλοί που μιλάω γνωρίζουν για την εκτίμηση μου απέναντι τους.
6. Όταν ήμουν προπονητής στην ομάδα του χωριού μου, τον Θερμαϊκό Στομίου και κερδίσαμε εκτός έδρας με 2-1 τον Μελιβοιακό. Μάλιστα σε αυτό το ματς είχα τη διπλή ιδιότητα παίκτη-προπονητή. Εκείνο που δεν θα ξεχάσω εκείνη την ημέρα ήταν το νερό και η λάσπη που είχε το γήπεδο αλλά τα δάκρυα χαράς που έβγαλα μετά τον αγώνα, αφού είχα πει ότι αν κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι, θα θέταμε την ομάδα από νωρίς πρωταθλήτρια.
7. Παράγοντες υπάρχουν αρκετοί και είναι και οι ρομαντικοί . Είναι αυτοί που κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να υπάρχουν ομάδες και να αθλούνται τα παιδιά μας. Είναι συνήθως 2-3 σε κάθε ομάδα και κάνουν την προσπάθεια τους μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που συναντούν. Είναι οι πρώτοι που χαίρονται αλλά και που στεναχωριούνται μετά την νίκη ή την ήττα .
8. Ναι κρατάω από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής έως και σήμερα.
9. Ο Άντονι Κουίν.
10. Θα ήθελα να ήμουν ο “Spiderman” για να βοηθάω τον κόσμο και να τον αγναντεύω από ψηλά.
Τελευταία
- Αέρινος… ο Γιαννάκος!
- Βράχος… στα μετόπισθεν
- Κεφάλαιο για τον Βουκεφάλα…
- Πρόσφερε πολλά…
- Μέγας… είσαι Πασκουάλ!
- Κίνηση ουσίας για τον Φιλοκτήτη!
- Αρχίζουν τα βάσανα για τον Χείμαρρο Μαρμαρίνης…
- Ο Παπαδημητρίου παίζει μεγάλη μπάλα και στο Champions League!
- Επιμένει νεανικά ο Λαρισαϊκός…
- Έσμιξαν οι «νταμπλούχοι»!
















>
















