Γιατί κύριοι του Α.Ο.Δ.Λ;

Γιατί κύριοι του Α.Ο.Δ.Λ;
Από τη διοίκηση του Βουκεφάλα λάβαμε την παρακάτω επιστολή-καταγγελία σχετικά με την απαράδεκτη στάση του ΑΟΔΛ να μην παραχωρήσει το γήπεδο της Νεάπολης για προπόνηση αλλά και για έδρα της λαρισινής ομάδας κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο που ξεκινάει σε λίγες μέρες:
«Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά πως τελικά η δικαιοσύνη είναι μια λέξη που απουσιάζει εντελώς τόσο από το επαγγελματικό όσο και από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα, το γηπεδικό πρόβλημα στο Δήμο Λαρισαίων είναι γνωστό εδώ και χρόνια και σε αυτό φταίνε κυρίως τα πολλά σωματεία που υπάρχουν και ιδιαίτερα όταν μια συνοικία έχει 2 και 3 ομάδες. Προς το σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η συγχώνευση κάποιων σωματείων ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ώστε να μπορούν τα υπάρχοντα γήπεδα του ΑΟΔΛ να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες άθλησης όλων των δημοτών.
Μέχρι όμως να ωριμάσουν οι συνθήκες και να συγχωνευθούν κάποια σωματεία το πρόβλημα υπάρχει και υποτίθεται πως υπάρχουν και κανονισμοί που επιλύουν τα προβλήματα που ανακύπτουν. Σύμφωνα με τον κανονισμό, ομάδα υψηλότερης κατηγορίας έχει προτεραιότητα στο να ζητήσει να έχει την έδρα της επιλογής της. Και πάμε στο κυρίως θέμα... Στα δύο γήπεδα της Νεάπολης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν έδρες ποδοσφαιρικών σωματείων ο ΑΟΔΛ αποφάσισε να τοποθετήσει 3 ομάδες από τη Β' και μία από τη Γ΄κατηγορία, αποκλείοντας στην ουσία την ομάδα μας, το Βουκεφάλα, ο οποίος αγωνίζεται και στην Α1, τη μεγαλύτερη κατηγορία από τα άλλα σωματεία.
Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που σχετίζεται με τα γήπεδα είναι οι προπονήσεις των ομάδων και των ακαδημιών τους καθώς παρατηρείται καθημερινά το φαινόμενο τα σωματεία να καταλαμβάνουν αυθαίρετα τα γήπεδα χωρίς την άδεια του ΑΟΔΛ. Το γεγονός αυτό μας έχει εξοργίσει καθώς η αρμόδια αρχή που είναι ο ΑΟΔΛ δε μπορεί να επιβάλλει τους θεσμοθετημένους κανόνες και τους κανονισμούς είτε για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες είτε προσωπικά συμφέροντα. Οπότε και ο Βουκεφάλας βλέποντας την κατάσταση αυτή ξεκίνησε την προετοιμασία του στο γήπεδο της Νεάπολης εδώ και 4 μέρες, χωρίς να έχει πάρει επίσημη άδεια από τον ΑΟΔΛ, ακολουθώντας την πάγια τακτική των άλλων σωματείων. Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί κάθε χρόνο πολλά σωματεία να έρχονται στα χέρια κυριολεκτικά διεκδικώντας ένα γήπεδο για προπόνηση αλλά και τους φύλακες των γηπέδων να είναι τα εξιλαστήρια θύματα των εκάστοτε σωματείων.
Κλείνοντας την καταγγελία μας, ως διοίκηση του Βουκεφάλα, ζητάμε να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο κανονισμός και να μη γίνει καμία μετακύλιση ευθυνών στην ΕΠΣΛ, η οποία δεν έχει καμία νομική αρμοδιότητα για τον ορισμό των δημοτικών γηπέδων, τα οποία ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του ΑΟΔΛ.
Ευχόμαστε σύντομα να αποκατασταθεί η νόμιμη τάξη διαφορετικά επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο μέσο».
Με τιμή,
Μπατζιόλας Ιωάννης
( πρόεδρος Α.Ο. Βουκεφάλα )
Τελευταία
- Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου – Προκήρυξη Πρωταθλήματος
- Υποβολή αιτήσεων για χρήση Δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου
- Ο Νυχτερίδας στον θώκο της Βερδικούσιας...
- Ο Γκούμας κυκλοφορεί ελεύθερος…
- Νέα πρόκληση για τον Βλάχο…
- Τίτλοι τέλους για τον Χατζή…
- Χαρίζει χαμόγελα, δίνει χρώμα…
- Με Παπανικολάου και στην Α΄ΕΠΣΛ το Καλοχώρι…
- Συνέχεια στις ανανεώσεις στα Αμπελάκια…
- Έμεινε και ο «Χάαλαντ» στην Τσαριτσάνη…
















>
















