Σφιχταγκάλιασε… το πρωτάθλημα ο Δωτιέας Αγιάς!!!

Σφιχταγκάλιασε… το πρωτάθλημα ο Δωτιέας Αγιάς!!!
Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ
Ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον ο Δωτιέας Αγιάς μετά την απόδραση με 3-1 από την έδρα του Φαλανιακού, αυξάνοντας τη διαφορά στους ένδεκα πόντους από τους διώκτες του, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε.

Σε ένα παιχνίδι ο ορισμός του ντέρμπι που τα είχε όλα, γεμάτο πάθος, ένταση εντός και εκτός των γραμμών, δυνατές προσωπικές μονομαχίες, τέσσερα γκολ, αποβολές και όλα αυτά παρουσία αρκετών φιλάθλων που γέμισαν την κερκίδα της Φαλάνης.

Μεγάλος νικητής ο Δωτιέας των Τάσου Μπεριτζά-Κώστα Παπαρίζου, μια ομάδα που ακόμα και στα δύσκολα, δείχνει χαρακτήρα, διαθέτοντας τρομερές προσωπικότητες αλλά και μια φουρνιά από ποιοτικούς παίκτες που κάνουν τη διαφορά.

Όσο για τον Φαλανιακό των Κώστα Νεμπεγλέρα-Χρήστου Λιάπη, αν και μόχθησε αρκετά στον αγωνιστικό χώρο κυρίως στην επανάληψη, ανακατεύοντας πολύ την τράπουλα, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Μπλατσέρη στο 43΄, μένοντας μακριά από τη νίκη που τόσο ήθελε.

Γιώργος κερνούσε, Γιώργος έπινε…
Μόλις στο 10΄οι «κόκκινοι» ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, όταν οι «ζογκλέρ», Γιώργος Μπλατσέρης και Γιώργος Λεσάι, συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Ο Φαλανιακός έβγαλε αντίδραση στο 14΄αλλά ο Γαρυφαλλόπουλος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από προσπάθεια του Τσιάκου, με τον τελευταίο να έχει ένα καλό σουτ λίγο αργότερα που έφυγε άουτ.

Από τη μεριά του ο Δωτιέας είχε δύο ακόμη καλές στιγμές με τους Λεσάι (16΄) και Τσατσαλίδη (18΄) αλλά ο Αναστασίου μπλόκαρε τη μπάλα.

Και στο 38΄ο Γιώργος Μπλατσέρης αξιοποίησε την έξοχη προσπάθεια του Δημολιού και έγραψε το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Μάλιστα ο σκόρερ αποβλήθηκε στο 43΄για εξύβριση.

Πίεσε ο Φαλανιακός, άντεξε ο Δωτιέας…
Στην επανάληψη οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, πιέζοντας αρκετά την εστία του Δωτιέα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση.

Αντίθετα ο Δωτιέας που φύλαγε καλά τα νώτα του, λίγο έλειψε στο 60΄ να σκοράρει με τον Κολοβό.
Και στο 64΄ο Βασίλης Λόλας βρέθηκε σε θέση βολής και μείωσε σε 1-2, βάζοντας «φωτιά» στο ματς.

Στη συνέχεια οι Φαλανιώτες αύξησαν κι άλλο την πίεση τους αλλά οι Αγιώτες διαχειρίστηκαν σωστά την όλη κατάσταση και στο 85΄, «κλείδωσαν» τη νίκη χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιώργου Λεσάι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Νάστα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Η κατάσταση στη συνέχεια ξέφυγε για λίγο, με τις αψιμαχίες να δίνουν και να παίρνουν, με τον κ. Τζήλο, να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον γενικό αρχηγό του Δωτιέα, Σωτήρη Γκαραβέλη καθώς επίσης και στον ποδοσφαιριστή του Φαλανιακού, Γιάννη Αντωνόπουλο και με αυτά και με αυτά, οι «κόκκινοι», έφυγαν θριαμβευτές από το γήπεδο της Φαλάνης.

Η διαιτησία

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε όλα, ο άρχοντας της αναμέτρησης, Θανάσης Τζήλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, απονέμοντας δικαιοσύνη.
Πολύ καλοί οι δύο βοηθοί Βασίλης Μάνος και Μιχαήλ Παπαγεωργίου.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νεμπεγλέρας-Χ. Λιάπης):

Αναστασίου, Μαχαίρας (46΄Αντωνόπουλος), Γιαννακόπουλος, Λαϊος, Σιάτρας (61΄Πανταζής Γ.), Μπλέντι, Νάστας, Μούτσα, Γκιουρσάνης, Τσιάκος (46΄Λόλας), Γαρυφαλλόπουλος (46΄Παπαγεωργίου).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος):

Μάλτζαρης, Τσακάλι, Κορλός (70΄ Μάνικος), Δημολιός, Κουμπούρας, Ντακούλας (39΄λ.τ Σούμπασης), Μπλατσέρης, Χατζής (70΄Τσιρογιάννης), Γκατζούλης, Τσατσαλίδης (53’ Κολοβός), Λεσάι.
Τελευταία
- Ποιος Σούκερ; Τολάρας, λέμε!
- Μεγάλες μορφές!
- Λάλα… το Μητσάρα!
- Δύο αγάπες έχει στη ζωή!
- Αποχώρησε ο Σκούπρας από τον Σμόλικα…
- Τάραξε… τα νερά ο Απόλλωνας Γαλήνης!
- Ανανέωσε και ο «μαέστρος» στον Τύρναβο…
- Ασφαλίζει την εστία ο Ατρόμητος…
- Εξαιρετική κίνηση για τον Δαμασιακό…
- Γιε μου σου δίνω τη σκυτάλη!
















>
















