Ο Α.Ο. Ελευθεραί συνεχίζει να γράφει ιστορία!!!

Ο Α.Ο. Ελευθεραί συνεχίζει να γράφει ιστορία!!!
Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ
Έστω και στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ο Α.Ο. Ελευθεραί κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Ροδιακού επικρατώντας με 4-3 (κ.α. 1-1, παράταση 1-1) και εξασφάλισε την δεύτερη συνεχόμενη άνοδο αυτή τη φορά στην Α1 ΕΠΣΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Για να γίνει αυτό χρειάσθηκε να βάλει τα χεράκια του ο έμπειρος πορτιέρο Μπάμπης Μπακαρός ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στην «ρώσικη ρουλέτα» και έβαλε την υπογραφή του στην άνοδο αυτή, μια άνοδος εξαιρετικά αφιερωμένη στον μεγάλο άτυχο Γιάννη Μπαντούκα ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά στο γόνατο και θα υποβληθεί σε εγχείρηση.
Σίγουρα αξίζουν πολλά εύσημα και στις δύο ομάδες και στους προπονητές Βαγγέλη Κώτσιο και Νίκο Αλεξούλη για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.
Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι και τα δύο συγκροτήματα διεκδίκησαν με αξιώσεις τη νίκη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν και σίγουρα αποζημίωσαν τους 500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες της Φιλιππούπολης.

Εκπληκτικό α΄μέρος…
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 12΄ο Αποστόλης Καλέσης με άψογο πλασέ μιας και εκμεταλλεύτηκε άψογα την πάσα του Τζόγκα.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό τα «λιοντάρια» έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση αλλά ο Ζαφείρης αστόχησε σε χτύπημα πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα άουτ, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Καλέση Αχ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζαφείρης και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι και στο 26΄ο Ροδιακός έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο τέρμα αλλά ο Ρόκκα νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Μπακαρό.
Στο 39΄το γύρισμα του Δημήτρη Καββαδία από πλάγια θέση βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στο 44΄ο ικανότατος στράικερ με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Μέκρα Γ. και παρά την προσπάθεια του Κούρτη, έκανε το 1-1.

Πιο επικίνδυνος ο Ροδιακός…
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ροδιακός φλέρταρε και πάλι με το γκολ όταν ο Σιαμέτης βρέθηκε φάτσα με το τέρμα αλλά το σκαφτό πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 89΄ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα καλά μετά από σέντρα του Φετάου.
Σε ένα β΄μέρος όπου οι «κυανόλευκοι» με τη σειρά τους προσπάθησαν να απειλήσουν όχι όμως ιδιαίτερα την εστία του Κούρτη.
Φουλ αγωνία και στην παράταση…
Και η παράταση επιφύλαξε δυνατές συγκινήσεις με την πρώτη καλή στιγμή να σημειώνεται στο 107΄όταν ο Κούρτης απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια το σουτ του Καββαδία.
Τρία λεπτά αργότερα ο Μπακαρός απομάκρυνε με γροθιές το καλοχτυπημένο φάουλ του Φετάου και στο 115΄ο Σιαμέτης και πάλι με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκαμπέτα δεν κατάφερε να σκοράρει.
Για να φτάσουμε στο 118΄ όταν ο Σιαμέτης βρήκε ωραία τον Ρόκκα αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Μπακαρό που απέκρουσε σωτήρια, για να οδηγηθεί τα ματς στα πέναλτι εκεί όπου μίλησε… ο έμπειρος πορτιέρο!

Τα πέναλτι…
Χαραλαμπόπουλος 0-1
Καραγιάννης 1-1
Ρόκκα-απέκρουσε ο Μπακαρός
Σαράντης 2-1
Γάλλος-απέκρουσε ο Μπακαρός
Μέκρας Χ. 3-1
Φετάου 3-2
Θεοδώρου-απέκρουσε ο Κούρτης
Τζόγκας 3-3
Καββαδίας 4-3
Η διαιτησία

Πολύ καλή η διαιτησία του Λάμπρου Βλιώρα που είχε άξιους συμπαραστάτες τους Γιώργο Αναστασίου και Χρήστο Παπαδημητρίου.
ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ (Β. Κώτσιος):

Μπακαρός, Καρβούνης (73΄Γκουντρουμπής), Αντωνόπουλος, Ευστρατίου (85′ Βαλώζος), Μέκρας Χρ., Σαράντης, Μέκρας Γ. (120΄Πιστάλης), Καραγιάννης, Θεοδώρου, Ζαφείρης, Καββαδίας.
ΡΟΔΙΑΚΟΣ (Ν. Αλεξούλης):

Κούρτης, Βόγγολης (41΄λ.τ Σιαμέτης), Καλέσης Απ. (64΄Κάγιο), Φετάου, Χαραλαμπόπουλος, Καλέσης Αχ., Τζόγκας, Γκαμπέτας, Μπαλκουράς, Γάλλος, Ρόκκα.
Τελευταία
- Ο Π.Ο.Ε κατέκτησε το Super Cup!
- Η Συκέα ενισχύθηκε και κοιτάζει ψηλά…
- Έσμιξαν ξανά…
- Μεγάλη η προσφορά τους…
- Και στο Καλοχώρι τα πήγε περίφημα…
- Νέα χρονιά, νέα πρόκληση για την Ακαδημία Ολύμπικ…
- Πέρσι αντίπαλοι, τώρα μαζί…
- … και το όνομα αυτής Ευαγγελία!
- Παλικάρι στα θρανία…
- Ηγέτης στην άμυνα, «κέρβερος» στην εστία…
















>
















