Να περάσει ο επόμενος…

Να περάσει ο επόμενος…
Του ΣΑΚΗ ΓΚΟΥΡΝΕΛΗ
Και η περιπέτεια του Απόλλωνα Λάρισας συνεχίζεται στο Κύπελλο Ερασιτεχνών μιας και πέταξε… εκτός θεσμού και τον Οπούντιο Μαρτίνου επικρατώντας με 1-0 στο στάδιο Αλκαζάρ για την 2η αγωνιστική και την ερχόμενη Τετάρτη θα φιλοξενήσει αυτή τη φορά την Πύδνα Κίτρους.

Έτσι μετά τη Νίκη Βόλου, οι «κυανόλευκοι» του Μιχάλη Ζιώγα ξεπέρασαν ανώδυνα το εμπόδιο μιας ακόμη ομάδας που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική και έδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν εξίσου καλά και στους δύο θεσμούς (πρωτάθλημα-Κύπελλο).
Σε μια αναμέτρηση όμως όπου η λαρισινή ομάδα πέρα από κάποια καλά διαστήματα, δεν έπεισε με την απόδοσή της και γλίτωσε τα χειρότερα κυρίως στην επανάληψη αλλά ευτύχησε να έχει στην εστία τον «φύλακα άγγελο» που ακούει στο όνομα Τάσος Κουρδής ο οποίος πραγματοποίησε δύο σπουδαίες επεμβάσεις.

Προβάδισμα με Χατζή…
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε μόλις στο 8΄ο Κώστας Χατζής με ωραία κεφαλιά μετά από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου κάνοντας το 1-0 και έτσι τελείωσε το φτωχό αυτό α΄μέρος στο οποίο και έλειψαν οι μεγάλες φάσεις.

Αγωνία μέχρι τέλους…
Στην επανάληψη Απόλλωνας θα μπορούσε να κλειδώσει… τη νίκη σε δύο περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα στο 57΄όταν ο Κυριάκος δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία προσπάθεια του Παλάσκα αλλά και στο 81΄όταν ο Μπόντε με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Καρανάσιο μετά από έξοχη σέντρα του Σκούπρα.
Όσο για τους «πράσινους» του Μάκη Ζαχαρόπουλου με κινητήριο μοχλό τον εξαιρετικό Καντού, φλέρταρε έντονα με το γκολ της ισοφάρισης στην επανάληψη κυρίως με τον Θαναηλάκη (47΄, 94΄) με τις προσπάθειες τους να μην βρίσκουν στόχο και στο 73΄και μετά από φάουλ του Καντού, ο Δημητρέλης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κουρδής απέκρουσε εντυπωσιακά και στην εξέλιξη της φάσης ο Σπυριδάκης σκόραρε αλλά υποδείχθηκε έγκαιρα σε θέση οφσάιντ από τον α΄βοηθό.

Και στο 85΄μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του Καντού, ο Γιριτζάπης ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Κουρδής πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, πετώντας… τη μπάλα κόρνερ και έτσι το 1-0 έμεινε ως το τέλος.
Η διαιτησία

Καλή η διαιτησία του κ. Μανασή Κ. που είχε βοηθούς τους κ.κ. Μανασή Μ. και Σταφυλά (Τρικάλων).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (M. Ζιώγας):

Κουρδής Τ., Λιλολάρι, Κολιός, Γεωργούλης, Σκούπρας, Χατζής, Κυριάκος (79΄Γιαννακόπουλος), Κουρδής Γ., Κούρο, Παλάσκας, Αντωνόπουλος (52΄Μπόντε).
ΜΑΡΤΙΝΟ (Μ. Ζαχαρόπουλος):

Καρανάσιος, Κουτσούμπας, Κωτσαλάς, Σπυριδάκης, Τσέλος, Δέδες, Κακάβας (69΄Δημητρέλης), Πέππας (70΄Νικολόπουλος), Θαναηλάκης, Καντού, Ραπάι (61΄Γιριτζάπης).
Τελευταία
- Λείπει ο «Κόλο»…
- Έβαλε το στίγμα του στα μέρη μας…
- Πρόσφεραν έργο…
- Καντάρια… μπάλα ο «Χάτζη»!
- Πλήρης η Α΄ DE-TOX 2026-27
- Και ο Καραμούλας στο παρεάκι του Οικονόμου…
- Σημαντική προσθήκη για τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ…
- Συνεχίζει και ο Γκουντίκας στον Απόλλωνα Λάρισας…
- Νέα σελίδα στον Π.Ο. Ελασσόνας…
- Ποιος Τεντόγλου; «Ζλάταν», λέμε!
















>
















