.:: Larisa Goal ::. «Ο ψεύτης και ο κλέφτης…»
.
alt

<alt

alt

alt

alt

ΑΕΛ 1964 - ΠΑΕ ΑΕΛ 1964
24 Μαϊ 2011

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης…»

Προβολές: 814

alt

 

Ήταν αναμενόμενο… Η εταιρία «Γήπεδο Λάρισας  ΑΕ», η ιδιοκτήτρια εταιρία του  “AEL FC ARENA” δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητο σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας («Real news»), το οποίο και αναφερόταν σε μήνυση που κατέθεσε η ΕΡΓΟ 3, μία από τις τρεις εταιρίες της κοινοπραξίας που είχαν αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου και η απάντησή της δόθηκε με μία ανακοίνωση περισσοτέρων των 2000 λέξεων, όπου και χρησιμοποιείται πάμπολλες φορές ο χαρακτηρισμός «ψευδομήνυση», ενώ το ίδιο το δημοσίευμα επισημαίνεται ότι δημιουργεί «παραπλανητική εντύπωση».

Στο δια ταύτα  λοιπόν η «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ»  επισημαίνει ότι η μήνυση είναι  παραπλανητική και αποσκοπεί  στη δημιουργία εντυπώσεων με σκοπό  να αποφύγει «η ΕΡΓΟ3 και οι Σισμανόπουλος, Βουλώνη και λοιποί ελέγχοντες αυτήν, να λογοδοτήσουν για την σωρεία των παρανομιών που έχουν διαπράξει», στη δημιουργία «στην δημιουργία προσκομμάτων στις δικαστικές διεκδικήσεις εκατομμυρίων ευρώ που έχει η εταιρεία μας κατά την Κοινοπραξίας και αυτή κατά της ΕΡΓΟ3 από την πλημμελή εκτέλεση του έργου» αλλά και για να παραπλανήσουν τους δεκάδες υπεργολάβους και προμηθευτές τους στους οποίους και οφείλουν τεράστια ποσά. Επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση ότι η κοινοπραξία έχει λάβει όλο το ποσό για τα έργα τα οποία και έχει εκτελέσει και ότι δεν αναφέρεται πουθενά στη μήνυση ότι «δεν έχει εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και έχει αφήσει ένα έργο ανολοκλήρωτο, ένα έργο με τεράστια προβλήματα, σοβαρότατες κακοτεχνίες και ελλείψεις, ένα έργο που απαιτεί επιπλέον δαπάνη της τάξεως των 2.500.000€, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, δηλαδή σχεδόν το ένα τέταρτο από το συνολικό κόστος του για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει». Ουσιαστικά αποκαλύπτεται ότι ουδέποτε έγινε επίσημη ή ανεπίσημη παράδοση του έργου και ουσιαστικά η «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» πίεσε για την παράδοσή του για προσωρινή χρήση, τον Δεκέμβριο του 2010 μιας και υπήρχαν συμβατικές υποχρεώσεις έναντι των συνεργατών της. Αποκαλύπτει επίσης ότι πολλά από τα τιμολόγια που υπογράφησαν από την ΕΡΓΟ 3 προς τους προμηθευτές της ήταν με παρακράτηση κυριότητας, χωρίς να το γνωρίζει η «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» κάνοντας μάλιστα λόγο για μεθόδευση της κατασκευαστικής εταιρίας με σκοπό να μην πληρώσει τους προμηθευτές της που ήδη έχουν στραφεί ενάντια στην ιδιοκτήτρια εταιρία του “AEL FC ARENA”. Στη συνέχεια μάλιστα κατατίθενται ερωτήματα σχετικά με την δραστηριότητα της ΕΡΓΟ 3 τον τελευταίο χρόνο και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Η συκοφαντία και το θράσος έχουν τα όριά τους. Οι θρασύτατοι ψευδολόγοι και συκοφάντες μπορεί να εκμεταλλεύονται τους αργούς ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης αλλά δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν. Προφανώς η υπό τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα ΕΡΓΟ 3 και οι κύριοι και κυρίες που κρύβονται πίσω από αυτήν, βρίσκονται σε πανικό και επιδιώκουν με όλα τα μέσα να σωθούν από τις βαρύτατες αστικές και ποινικές ευθύνες που τους αναμένουν. Αφού πρώτα παρακάλεσαν γονυπετείς να συνεχίσουν δήθεν το έργο και να αποκαταστήσουν τις τεράστιες κακοτεχνίες, ελλείψεις και παραλείψεις, αφού ουδέν έπραξαν, αφού υποσχέθηκαν «γην και ύδωρ» στον Πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας μας, αφού αρνήθηκαν τον όρο που τους θέσαμε, δηλαδή να εξοφλήσουν τους δεκάδες υπεργολάβους τους και εργαζόμενους στο έργο, αφού  μας εξαπάτησαν και μας καθυστέρησαν από τον να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας τώρα έρχονται να μας κατηγορήσουν ότι δήθεν είμαστε υπαίτιοι της οικονομικής τους κατάστασης και ότι δήθεν τους οφείλουμε.

Οι υποχρεώσεις  της έκπτωτης Κοινοπραξίας και των  μελών της, μεταξύ των οποίων είναι η ΕΡΓΟ3, απέναντι στην εταιρεία μας ξεπερνούν τα 2.500.000€. Αναλυτική εκτίμηση των δαπανών αυτών έχει ήδη συνταχθεί. Το σύνολο του ποσού που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί το ημιτελές έργο, να αποκατασταθούν κακοτεχνίες, να συμπληρωθούν ελλείψεις και παραλείψεις, η εταιρεία μας θα το αναζητήσει, ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαιώματά της. Εν τέλει : «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt