.:: Larisa Goal ::. «Μπούχτισα από τους …φίλους»
. alt
alt


alt

<alt

alt

alt

alt

alt

alt

ΑΕΛ 1964 - ΠΑΕ ΑΕΛ 1964
02 Ιούνιος 2011

«Μπούχτισα από τους …φίλους»

Προβολές: 1949

alt

«Μπούχτισα από τους …φίλους»

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης του Κρις Κόολμαν τον λόγο πήρε ο Κώστας Πηλαδάκης που θέλησε να μιλήσει, χωρίς στη συνέχεια να δεχτεί ερωτήσεις, για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα

«Μπούχτισα από τους φίλους που στα εύκολα μου χτυπούσαν την πλάτη και βαρέθηκα να τα καταπίνω. Πλέον ήρθε η ώρα να μιλήσω. Όταν ανέλαβα την ΑΕΛ ήταν στη Β’ Εθνική και με τη βοήθεια των φιλάθλων φτάσαμε σε επιτυχίες για τις οποίες μιλούσε όλη η Ελλάδα.

Σε αυτή τη δύσκολη για μας χρονιά, που η πολιτεία δεν τήρησε τις συμφωνίες της, που χορηγοί μας δεν κατάφεραν να είναι εντάξει απέναντί μας, που ολοκληρώσαμε το γήπεδό και υποβιβαστήκαμε στη Β’ Εθνική, παραμένουμε όρθιοι.

Είμαστε μία ομάδα που χρωστά λιγότερα από κάθε άλλη στη Σούπερ Λίγκα και που δεν λέμε θα τα πληρώσουμε μετά από έξι μήνες. Επτά χρόνια που βρίσκομαι στην ΑΕΛ και όλοι τους έπαιρναν τα χρήματα στην ώρα τους, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Φέτος σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας χρονιά έτρεξαν κάποιοι από τους προμηθευτές μας να ζητήσουν άμεσα τα χρήματά τους.

Η ΑΕΛ έχει υποχρεώσεις που τις έχει διακανονίσει, έδειξε και θα συνεχίσει να δείχνει συνέπεια και δεν θα χάσει κανένας ούτε ένα ευρώ. Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι στα πανηγύρια ήταν καλά, επειδή οι φίλοι φαίνονται στις δύσκολες ώρες και όχι στα εύκολα, εγώ έχω μπουχτίσει από φίλους στις επιτυχίες, θέλω να θυμίσω σε όλο τον κόσμο ότι οι επιτυχίες θα ξανάρθουν αλλά εγώ δεν ξεχνώ. Δεν ξεχνώ αυτούς που πουλάνε ΑΕΛοσύνη και πετάνε πέτρες στο γήπεδο ενώ ταυτόχρονα θέλουν να δείξουν φίλαθλο πνεύμα στα παιδιά και στις ακαδημίες μας και εμπλέκονται σε αυτά και δεν ξεχνώ κανέναν φίλο μου που θα δώσω και το αίμα μου γι’ αυτούς.

Στη χρονιά λοιπόν αυτή που η ομάδα υποβιβάστηκε, αισθάνομαι μία ανάγκη να ευχαριστήσω την πλειοψηφία των παικτών, όχι αυτούς που ήταν πλήρως εξοφλημένοι και είχαν συμβόλαιο και παραμένουν στην ομάδα μας, αλλά και κάποιους παίκτες που είχαν εκκρεμότητες και έπρεπε να εξοφληθούν ως τις 30 Ιουνίου και οι οποίοι – ανεξάρτητα αν συμφωνούμε στο ποσοστό ευθύνης του καθενός – και έδρασαν αντρίκεια και είπαν «ναι, έχουμε και εμείς μέρος της ευθύνης».

Βεβαίως το συμβόλαιο είναι ισχυρό, βεβαίως και πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας, αλλά εγώ την πληρώνω την υπογραφή μου, όμως θέλω να εκτίθονται και στον κόσμο όλοι αυτοί που πουλάνε ηθική. Θέλω να ευχαριστήσω την πλειοψηφία των παικτών, τον Νταμπίζα, τον Βενετίδη, τον Τουμέρ, τον Ρομέου, τον Ταλ, αυτούς δηλαδή που θα μπορούσαν να χειριστούν διαφορετικά την περίπτωση και θα κάνω τα πάντα για να πάρουν περισσότερα απ’ όσα συμφωνήσαμε μαζί τους, μη ζητώντας τους κάτι παράλογο, μειώσεις του 10 και 15%.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις παικτών που θέλω να τους βάλω στην κρίση σας, χωρίς να κάνω καμία κριτική. Υπάρχει ο Στάθης Ταυλαρίδης που είναι εξοφλημένος και διεκδικεί 480.000 για τα επόμενα χρόνια και ψάχνουν να βρουν τώρα αν έγινε η προσφυγή του δύο ώρες πριν ή δύο ώρες μετά. Υπάρχει λοιπόν ένας παίκτης με τη δική του ιστορία που θεωρεί ότι δεν έχει καμία ευθύνη, του οποίου και προτείναμε ότι θα του δώσουμε όλα τα χρήματα και να ακολουθήσει τον δρόμο του, πήγε και διεκδίκησε την ελευθερία του και 480.000 μη δεδουλευμένα.

Μπορεί να τα πληρώσουμε, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι ναι τα συμβόλαια τιμούνται, αλλά η ηθική δεν εξαγοράζεται και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς ότι την ηθική μας δεν θα τη χάσουμε και ας είναι σε βάρους μου. Το αντίστοιχο έκαναν και άλλοι συμπαίκτες του, ο Σίμιτς, ο Κανόμπιο που δεν διεκδίκησε παραπάνω χρήματα, αλλά δεν δέχτηκε μείωση έστω και αν αποφάσισε να κάνει εγχείριση τον Δεκέμβριο για να είναι έτοιμος την επόμενη χρονιά. Το ίδιο και ο κ. Βελάσκο, που ζητά τα χρήματα του…

Ποιος είναι αυτός εδώ στη Λάρισα που θα μπορούσε να σηκώσει γήπεδα, υποβιβασμό ή ποιος δεν έχει κάνει αναπροσαρμογή των οικονομικών του; Πως διεκδικείς ρε φίλε 480.000 για τα επόμενα χρόνια και να μείνεις και ελεύθερος; Άλλο να έλεγες θέλω να παίξω σε αυτή την ομάδα γιατί έχω συμβόλαιο…».

«Θα πάμε στα άκρα»

Δεν θα μπορούσε από την τοποθέτηση του Κώστα Πηλαδάκη να λείψει και η αναφορά στην ΕΡΓΟ 3, αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει ήδη προαναγγείλει:

Η «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ» δεν έχει αφήσει ούτε ένα ευρώ απλήρωτο, η ΕΡΓΟ 3 ως ένα μέρος της κοινοπραξίας φάνηκε απολύτως ασυνεπείς. Τους δώσαμε τρεις μήνες περιθώριο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και τις κακοτεχνίες, αλλά αυτοί κατέθεσαν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε αντίθεση με τους άλλους δύο της κοινοπραξίας που ήταν κύριοι στις υποχρεώσεις τους.

Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε όλες τις κακοτεχνίες, παίρνοντας μάλιστα απόφαση να τις ολοκληρώσουμε σε πολύ ουσιαστικά θέματα εντός των επομένων ημερών με δικά μας κόστη πλέον και παράλληλα επειδή έχω εξοργιστεί με το θράσος που έχουν όλοι αυτοί, δικηγόροι και λοιποί, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου με όποιο νομικό τρόπο υπάρχει, οποιοδήποτε Λαρισαίος ίδρωσε εδώ μέσα να πάρει τα χρήματά του. Πραγματικά δεν ξέρω με ποιο τρόπο μπορώ να βοηθήσω, έχω βάλει δικηγόρους και ψάχνουμε τον τρόπο, αν έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες για το άρθρο 99. Θα πρέπει να επέμβουν εισαγγελείς ενδεχομένως, ίσως να πρέπει να φτάσουμε στα άκρα.

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα ανακοινωθούν και οι όροι αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Όποιος θέλει να συμμετάσχει θα υπάρχουν κάποια μίνιμουμ για να υπάρχει και δικαίωμα λόγου στις γενικές συνελεύσεις και όποιος συμμετέχει στην συγκεκριμένη αύξηση θα έχει και έμμεση συμμετοχή ιδιοκτησίας στο γήπεδο. Θα χαρίσω ένα ποσοστό της τάξης του 25% με 30% στην ΑΕΛ.

Η εταιρία του γηπέδου είναι δική μου, το γήπεδο δικό μου μαζί με τον Ερασιτέχνη, για να σταματήσουν οι μπούρδες και σε αυτό θα συμμετέχει όποιος συμμετέχει στην ομάδα. Και θα το χαρίσω πριν ολοκληρωθεί η αύξηση».

Η στελέχωση

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα εξ αφορμής και των προγραμματικών δηλώσεων του Κώστα Πηλαδάκη για αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας της ΠΑΕ.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο ο αδελφός του κ. Σταύρος Πηλαδάκης θα γίνει μόνιμος κάτοικος Λάρισας και ουσιαστικά θα είναι ο «αντ’ αυτού» στην πόλη, ενώ τη θέση του γενικού αρχηγού θα καλύψει πλέον ο πρώην «βυσσινί», Μίμης Τσακμακίδης και ο μέχρι και σήμερα γενικός αρχηγός Ζήσης Ζιάγκας «μετακομίζει» για να ενισχύσει το τμήμα σκάουτιγκ, με αρμοδιότητες και στα τμήματα των ομάδων Νέων, που ούτως ή άλλως θα πρέπει να συγχωνευτούν σε μία ομάδα.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του τεχνικού διευθυντή επισήμανε ότι θα κλείσει εντός των επομένων 10-15 ημερών και αν δεν βρεθεί αυτός ο άνθρωπος θα αποκτηθεί ένας τεχνικός σύμβουλος που θα γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με στόχο να συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ρόστερ της νέας χρονιάς.

Τα εισιτήρια διαρκείας

Ένα από τα επίσης «καυτά» θέματα που απασχολούν τους Λαρισαίους φιλάθλους είναι και οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος της λαρισινής ΠΑΕ, κ. Κώστας Πηλαδάκης οριοθέτησε το ερχόμενο 10ήμερο ως το πλέον καθοριστικό για τις τελικές του αποφάσεις, που θα γίνουν γνωστές σε ειδική εκδήλωση. «Η μείωση των τιμών στα εισιτήρια διαρκείας θα είναι τουλάχιστον της τάξης του 20% και θα υπάρχουν λογικές τιμές και στα μεμονωμένα εισιτήρια των αγώνων και στις σουίτες».

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt