.:: Larisa Goal ::. Πρωτοφανής κατάσταση…
Ad Here
.
alt

alt

alt

alt

alt

alt<
ΑΕΛ 1964 - Ερασιτεχνική ΑΕΛ
12 Ιούλιος 2012

Πρωτοφανής κατάσταση…

Προβολές: 1299

alt

Πρωτοφανής κατάσταση…

Επιστολή έστειλε ο γονέας παίκτης της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Αθανάσιος Καλαμάτας που την κοινοποίησε ακόμα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και την Ερασιτεχνική και αναφέρει τα εξής:

«Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση η οποία επικρατεί στους κόλπους της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, προοιωνίζει πολύ άσχημες εξελίξεις και για την οποία πολλοί γονείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε ηθικό χρέος να δημοσιοποιήσουμε, προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Συγκεκριμένα , πρόκειται για μια σειρά γεγονότων που καταδεικνύουν ότι , δυστυχώς, στον ευαίσθητο χώρο του σωματείου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ- τμήμα ποδοσφαίρου , εμφανίζονται πρωτόγνωρες πρακτικές και νοοτροπίες που δεν αρμόζουν ούτε στους σκοπούς αλλά –κυρίως- στην ηθική που πρέπει να διέπει όλους όσους ασχολούνται με την ποδοσφαιρική ακαδημία, καθώς αφορά σε παιδιά, που δεν αθλούνται μόνο, αλλά κυρίως , υποτίθεται μέσα από «ευγενή άμιλλα» , διαπαιδαγωγούνται, αντιγράφοντας συμπεριφορές των μεγαλυτέρων τους.

Επειδή τα γεγονότα «μιλούν» μόνα τους, θέτω υπόψιν των Λαρισαίων πολιτών, των φορέων, των προπονητών και κάθε εμπλεκόμενου , ένα ζήτημα που είναι ενδεικτικό των παραπάνω :

Στις 12/4, ο έφορος ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ Αντώνιος Γραβάνης, μου τηλεφώνησε προκειμένου να με ρωτήσει αν ο γιος μου Θωμάς, αθλητής της ποδοσφαιρικής ακαδημίας, θέλει να συμμετέχει στο τουρνουά της Θεσσαλονίκης - και όχι της Κορίνθου που διεξάγονταν τις ίδιες ημέρες και αφορούσε στο τμήμα του και στην ηλικία του – διότι χρειαζόταν ένα τερματοφύλακα. Του απάντησα ότι καταρχήν δεν έχω αντίρρηση και ότι αν συμφωνεί ο γιος μου, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο θέμα και ότι τελικά θα μιλήσουμε εκ νέου .

Στη συνέχεια, κατόπιν συζητήσεως με την οικογένειά μου, παρά το γεγονός ότι το παιδί μου δεν είχε αντίρρηση να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, εκτιμήσαμε ότι δεν θεωρούμε ασφαλές να συμμετέχει ο γιος μας στο τουρνουά της Θες/νίκης, λόγω της διαφοράς ηλικίας με τα παιδιά της μεγαλύτερης ομάδας και πολλών εύλογων προβληματισμών που προκύπτουν εξαιτίας αυτού.

Μετά από αυτά, τηλεφώνησα το απόγευμα στον Α. Γραβάνη για να του ανακοινώσω την τελική μας απόφαση και έκπληκτος έλαβα την εξής απάντηση, κατά λέξη:

« Δεν με ενδιαφέρει, το παιδί σου θα πάει Θεσσαλονίκη.» Όταν του είπα ότι το παιδί μου κλαίει και δεν θέλει να πάει, μου απάντησε « Στ’ αρχ…δια μου τί θες εσύ να κάνεις με το παιδί σου. Πάρτο χαμπάρι ότι εγώ κάνω κουμάντο εδώ. Εσείς οι γονείς δημιουργήσατε κλίκα , αλλά εγώ θα σας διαλύσω. Αν δεν σας αρέσει, τον πούλο. Και δώσε χαιρετίσματα στο φίλο μου τον Τσιάτα, ότι εγώ θα την διαλύσω την κλίκα σας, αυτός θα φύγει από την Ερασιτεχνική και όχι εγώ.»

Εμβρόντητος έκλεισα το τηλέφωνο, χωρίς να πιστεύω σε όσα ήδη είχα ακούσει! Εκτιμώντας ότι όσα είχε πει ο έφορος ήταν πολύ σοβαρά, ειδοποίησα τους γονείς των παιδιών και πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση την επόμενη ημέρα , κατά την οποία συζητήσαμε το θέμα. Ενώπιον όλων ο κ Τσιάτας, γονέας παιδιού , τηλεφώνησε εκείνη τη στιγμή στον Α. Γραβάνη, στον οποίο έθεσε ευγενικά το θέμα που δημιουργήθηκε και εκείνος επανέλαβε τα ίδια, εις επήκοον όλων- και μάλιστα συμπλήρωσε :

«Αυτά που ξέρατε με τον Φασούλα και τον Χελιδόνη να τα ξεχάσετε. Δεν είναι παιδική χαρά εδώ. Αν δεν σας αρέσει τον πούλο ...»

Όταν ο κ Τσιάτας του είπε ότι δεν μπορεί να μιλάει κατά τον τρόπο αυτό και να αποφασίζει μόνος για τα ανήλικα παιδιά μας, εκείνος απάντησε:

«Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Καλαμάτας στην αρχή συμφώνησε. Εσείς αλλάξατε τα μυαλά του Καλαμάτα.. Κάτι τρόμπες γονείς του αλλάξατε τα μυαλά.»

Προσπαθώντας ο Τσιάτας να του δώσει να καταλάβει πόσο λάθος είναι η στάση του και ότι με τέτοιες αντιλήψεις δεν μπορεί να διοικείται μια ομάδα, τον ρώτησε αν τελικά αυτός αναλαμβάνει την ευθύνη και υπογράφει για την ασφάλεια- σε όλα τα επίπεδα- του παιδιού, να μεταβεί με άλλη ομάδα στη Θεσ/νίκη, και εκείνος απάντησε:

«Εγώ δεν υπογράφω τίποτα. Το παιδί ή θα πάει στη Θεσ/νίκη ή θα πάει σπίτι του. Εγώ πάντως την κλίκα σας θα τη διαλύσω…»

Κατόπιν αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς ενώπιον όλων, οι γονείς αποφάσισαν, αλληλέγγυοι και σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην πρωτοφανή συμπεριφορά του εφόρου, να μην στείλει κανείς το παιδί του στο τουρνουά του Σοφικού Κορίνθου και γνωστοποιήσαμε την απόφασή μας στον υπεύθυνο Προπονητών κ Νίκο Βλαχούλη, ο οποίος όταν άκουσε όλα τα παραπάνω, χαρακτήρισε απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά, αν έτσι συνέβη και δήλωσε ο ίδιος εμβρόντητος, καλώντας τους γονείς να μην αφήσουν τις ομάδες να γίνουν ρεζίλι .

Τότε παρενέβην εγώ και δήλωσα ότι το παιδί μου δεν θα πάει πουθενά και παρακάλεσα τους γονείς ν’ ανακαλέσουν την απόφασή τους και να στείλουν τα παιδιά στο Σοφικό , ώστε να μην εκτεθεί η ομάδα, όπως και έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε κατά τη συνεργασία μας εδώ και οκτώ χρόνια που το παιδί μου συμμετέχει στην ακαδημία ποδοσφαίρου της ερασιτεχνικής, δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα σε επίπεδο σχέσεων ή συμπεριφοράς. Πάντα πορευόμασταν όλοι μαζί, γονείς, προπονητές , διοικητικοί και αθλητές, φιλικά και ειλικρινά, προσπαθώντας ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει όσο μπορεί.

Λυπάμαι ειλικρινά διότι η πρωτοφανής αυτή συμπεριφορά και το ήθος που επέδειξε ο έφορος Α. Γραβάνης μας προσβάλλει ΕΥΘΕΩΣ και σε βάθος και πλέον είναι ΜΗ ΑΝΕΚΤΗ και καταδικαστέα από όλους

Είναι αλήθεια ότι επανειλημμένα ο τρόπος που εκφράζεται προκαλεί τους πάντες, τόσο σε επίπεδο φρασεολογίας όσο και –κυρίως- σε επίπεδο ουσίας.

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ρόλος του είναι «άδειο σακί», αν δεν υπάρχει το σωματείο , οι ομάδες , τα παιδιά μας !

Εκτιμώ ότι όταν προσπαθούμε να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με βάση ένα πλαίσιο αρχών και αξιών μέσα από το ιδεώδες του αθλητισμού, δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν , που εμφορείται από τέτοια αντίληψη και νοοτροπία και νομίζει ότι μπορεί να βρίζει χυδαία, να δηλώνει ότι «κάνει κουμάντο μόνο αυτός», ότι μας έχει γραμμένους «στ’ αρχ…δια του» κλπ να αλλοιώνει την εικόνα και να γκρεμίζει ό,τι εμείς χτίζουμε τόσα χρόνια με αγάπη και πολύ κόπο.

Εκτιμώ ότι έχετε την υποχρέωση να παρέμβετε άμεσα και να χειριστείτε την συμπεριφορά του Α. Γραβάνη, διότι πλέον η κατάσταση είναι απολύτως ανεξέλεγκτη

Θα είναι πραγματικά πολύ κρίμα να παρακολουθούμε τη συρρίκνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ κι ενώ γνωρίζουμε τις αιτίες, να μην κάνουμε τίποτε γι’αυτό.

Διότι τότε είμαστε όλοι το ίδιο υπεύθυνοι…

Αθανάσιος Καλαμάτας

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt