.:: Larisa Goal ::. Είμαστε συντεταγμένο σωματείο…
Ad Here
.
alt

alt

alt

alt

alt

alt<
ΑΕΛ 1964 - Ερασιτεχνική ΑΕΛ
13 Ιούλιος 2012

Είμαστε συντεταγμένο σωματείο…

Προβολές: 1107

alt

Είμαστε συντεταγμένο σωματείο…

Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ απάντησε με επιστολή της σε ανάλογη που έστειλε ο γονέας κ. Αθανάσιος Καλαμάτας σχετικά με τη λειτουργία της ακαδημίας και αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την επιστολή του γονέα πρώην αθλητή του Σωματείου μας Αθανάσιου Καλαμάτα, αναφερόμαστε στην από 04.07.2012 ανακοίνωση του Σωματείου μας και επισημαίνουμε τα εξής:

-Η επιστολή περιέχει ανακρίβειες, ψευδολογίες και παραποιημένα αποσπάσματα ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών από τον περασμένο Απρίλιο (!) μεταξύ προσώπων, που κατά τον επίμαχο χρόνο συνδέονταν με καλή γνωριμία και είχαν συχνές προσωπικές και τηλεφωνικές συνομιλίες. Πρόκειται για χονδροειδή ετεροχρονισμένη προσπάθεια δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων για λόγους προσωπικής πικρίας και αντεκδίκησης προς το Σωματείο της ΑΕΛ.

-Η συμμετοχή αθλητών στις Ακαδημίες της ΑΕΛ, είναι προϊόν επιλογής και όχι εξαναγκασμού. Όποιος έχει πρόβλημα με τη λειτουργία του Σωματείου, μπορεί να απευθύνεται στα αρμόδια διοικητικά όργανα και σε περίπτωση μη ικανοποίησής του, μπορεί ακόμη και να αποχωρήσει.

-Προσπάθεια επιβολής απόψεων μεμονωμένων προσώπων με εκβιαστικές πιέσεις έναντι του Σωματείου δεν νοούνται στην ΑΕΛ.

-Ομοίως, στην ΑΕΛ δεν νοούνται ομαδοποιήσεις ή «κλίκες» (γονέων ή αθλητών) που προσπαθούν να επιβληθούν έναντι του Σωματείου.

-Γονείς –ασχέτως ιδιότητας, οικονομικής επιφάνειας, κύκλου γνωριμιών, ραδιοφωνικής επιρροής ή διασυνδέσεων- που με τη συμπεριφορά τους επιδεικνύουν επανειλημμένως, έλλειψη σεβασμού προς το Σωματείο και την λειτουργία του, θέτουν εαυτούς εκτός Σωματείου.

-Δεδομένου, ότι Γονείς δεν μπορούν να διαγραφούν ή να αποπεμφθούν από την Ακαδημία, η μόνη οδυνηρή και δύσκολη απόφαση που απομένει στο Δ.Σ. -μετά την εξάντληση κάθε περιθωρίου συνεννόησης- είναι η αποδέσμευση αθλητών.

-Κάθε τέτοια απόφαση προβληματίζει και πονάει την Διοίκηση, καθόσον αφορά παιδιά που ιδρώνουν και ματώνουν την φανέλα της ΑΕΛ. Η Ομάδα, η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία της όμως, είναι πάνω από τα άτομα.

Με βάση τα παραπάνω, και λόγω επανειλημμένων σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων (που δεν θα εκτεθούν για ευνόητους λόγους), η διοίκηση του Σωματείου προέβη στην αποδέσμευση τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι δύο είναι γιοι των Αθανάσιου Καλαμάτα και Χρήστου Τσιάτα που αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή. Οι εν λόγω γονείς, οι οποίοι αποτελούν ισχνότατη μειοψηφία, συνηθισμένοι επί σειρά ετών να τους γίνονται "χάρες", να συναποφασίζουν και εν τέλει να συγκαθορίζουν την λειτουργία της Ακαδημίας, αδυνατούν να συμβιβαστούν με τον εδώ και μια διετία νέο τρόπο λειτουργίας, στα πρότυπα κάθε σύγχρονης ευρωπαϊκής ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι γονείς –όπως είχαν εκβιαστικά απειλήσει ότι θα πράξουν σε περίπτωση αποδέσμευσης των γιων τους από το Σωματείο- έχουν επιδοθεί εδώ και μια εβδομάδα σε έναν καθημερινό πόλεμο ύβρεων, λάσπης και κατασυκοφάντησης του Σωματείου και των οργάνων του, ο πρώτος μέσω του γραπτού, ηλεκτρονικού και ραδιοφωνικού τύπου, και ο δεύτερος μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι οι ίδιοι επανειλημμένα απείλησαν, ότι σε περίπτωση δικής τους αποχώρησης «θα πάρουν μαζί τους άλλους 16 παίκτες».

Ως νέα διοίκηση του Σωματείου ΑΕΛ, δεν πτοούμαστε από τις ελεεινές επιθέσεις των ανθρώπων αυτών, αλλά και δεν θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό κατήφορο που επέλεξαν, κυριευμένοι από την προσωπική τους εμπάθεια και τον πληγωμένο τους εγωισμό.

Η «Αθλητική Ένωση Λάρισας ΑΕΛ 1964» λειτουργεί ως συντεταγμένο και οργανωμένο Σωματείο και θα βγαίνει πάντα δυνατότερη από παρόμοιες ανοίκειες επιθέσεις, διότι βασίζεται σε σταθερές αρχές, όπως η δικαιοσύνη, η πειθαρχία και η ισότητα, αρχές που υπερβαίνουν τα πρόσωπα και διαχρονικά συνοδεύουν την ιδέα της ΑΕΛ.

Η ναυαρχίδα του Σωματείου μας, η κορυφαία Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, που με δύναμη πάνω από διακόσιους ποδοσφαιριστές, αποτελεί σήμερα πόλο έλξης για κάθε φιλόδοξο και ταλαντούχο νεαρό ποδοσφαιριστή του ευρύτερου θεσσαλικού χώρου, συνεχίζει απρόσκοπτη με προγραμματισμό, οργάνωση και πειθαρχία το εξαιρετικά σημαντικό ποδοσφαιρικό έργο της. Όσο και να το θέλουν κάποιοι, δεν θα καταφέρουν να πλήξουν το οικοδόμημά της».

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt