.:: Larisa Goal ::. Για την «ταμπακιέρα» κ. Γραβάνη, θα μιλήσετε;
Ad Here
.
alt

alt

alt

alt

alt

alt<
ΑΕΛ 1964 - Ερασιτεχνική ΑΕΛ
14 Ιούλιος 2012

Για την «ταμπακιέρα» κ. Γραβάνη, θα μιλήσετε;

Προβολές: 1256

alt

Για την «ταμπακιέρα» κ. Γραβάνη, θα μιλήσετε;

Επιστολή-απάντηση στην τοποθέτηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ απέστειλε ο γονέας κ. Αθανάσιος Καλαμάτας και αναφέρει τα εξής:

Μέσα στην απόγνωσή του και στον πανικό του, καθώς δεν κατάφερε - παρά τις επίμονες προσπάθειές του- να κάνει όλους τους γονείς που είχαν και έχουν τα παιδιά τους στην ερασιτεχνική ΑΕΛ, να γονατίσουν, αναφωνώντας «Χαίρε Καίσαρα», ο κ Γραβάνης πέταξε την μπάλα στην κερκίδα, μήπως και πετύχει να μεταφέρει εκεί το θέμα και να κρύψει τα συγκλονιστικά γεγονότα στα οποία είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής.

Μάταιη η προσπάθεια !

Βοά η Λάρισα, για τα έργα και τις ημέρες του κ Γραβάνη, διαρκώς αυτοπροβαλλόμενου ως του πλέον μεγαλόσχημου διοικητικού της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ (αν και εκλεγμένου μόλις από 48 νεοεισερχόμενα μέλη), του σωματείου, που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως ένας σκαπανέας, ταπεινός κι ακούραστος , προσπαθώντας να βγάλει ό,τι καλύτερο είχε μέσα του κάθε παιδί και τώρα, αυτό το ιστορικό σωματείο, έχει μετατραπεί σε «τσιφλίκι», στο οποίο εφαρμόζονται τακτικές υποτέλειας και εκβιασμών, γονέων και παιδιών!

Η «ταμπακιέρα» όμως είναι πολύ συγκεκριμένη κι ας αφήσει τα τερτίπια και τη λασπολογία- παλιά του τέχνη, κόσκινο- : ενώπιον πολλών γονέων, εδώ και μήνες, δήλωσε κατά λέξη ότι μας «έχει γραμμένους στα αρχ.ια του» και ότι όσοι διαφωνούν μαζί του θα «πάρουν τον πούλο».

Δεν ψελλίζει λέξη γι'αυτά ο κ Γραβάνης! Γιατί αλήθεια; Μήπως επειδή ήταν πολλοί οι μάρτυρες και δεν μπορεί να διαψεύσει το γεγονός, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσει τις γνωστές του μεθόδους; Ή μήπως, πριν από λίγες μέρες, μετά τις εκκαθαρίσεις παιδιών τύπου ..Αουσβιτς, μάζεψε τους υπόλοιπους γονείς και ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ότι είπε όλες τις παραπάνω αισχρολογίες του και απολογήθηκε, λέγοντας ότι ήταν μια κακιά στιγμή, ένα λάθος κλπ .

Δεν ψελλίζει λέξη ο κ Γραβάνης για το κλίμα που επικρατεί στις ομάδες, για τα μικρά παιδιά που ο ίδιος έκανε να κλαίνε στα αποδυτήρια, για την έλλειψη σύμπνοιας και συνοχής των ομάδων ..

Τολμάει όμως με απίθανο θράσος να αναφέρεται στο παιδί μου και σε άλλα παιδιά, που αυτός αποδέσμευσε από την ομάδα, λόγω δήθεν «πολλών πειθαρχικών παραπτωμάτων»

Ντροπή! Κατασυκοφαντεί μικρά παιδιά, παρουσιάζοντάς τα σαν παραβάτες, απείθαρχα και άφρονα και δεν έχει τα κότσια να δηλώσει δημόσια, ό,τι ακριβώς δήλωσε σ'εμάς ενώπιον τρίτων, ότι δηλαδή οι γονείς που έχουν άποψη θα εκδιωχθούν από το σωματείο- μοιραία μαζί και τα παιδιά τους.

Αυτό ακριβώς πλήρωσαν τα παιδιά μας.

Ότι δεν γίναμε ραγιάδες στα αφεντικά και κολίγοι στα τσιφλίκια .

Ανυπομονούμε όμως πολλοί να δούμε την εξέλιξη πολλών υποθέσεων που είναι σε εκκρεμότητα όπως π.χ. πώς θα αιτιολογηθεί ενώπιον των ΑΡΜΟΔΙΩΝ αρχών, η εξύβριση των παιδιών, η άσκηση ψυχολογικής βίας, ακόμη και η έκθεση σε κίνδυνο ζωής που έγιναν στα πλαίσια λειτουργίας των τμημάτων του σωματείου και από τους αρμοδίους;

Τότε μάλλον θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από ένα παραμύθι ή ένα .φόρουμ ! Διότι αυτοί που θα κρίνουν όλα αυτά, δεν θα είναι «φιλαράκια», ούτε εξαρτημένοι υπάλληλοι.

Κάποιοι από μας, ακολουθήσαμε συνειδητά το δύσκολο δρόμο.

Ο λόγος ήταν απλός: έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας, διότι διδάσκονται την ΗΘΙΚΗ από τις πράξεις μας. Υπάρχουν δύο τρόποι να φθάσει κανείς στην κορυφή : Να πετάξει σαν αετός ή να συρθεί σαν ερπετό. Αλίμονο αν επιλέγαμε τη μέθοδο του ερπετού, ήσυχοι - αλλά συμβιβασμένοι και αξιολύπητοι, βολεμένοι - αλλά χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού.

Άλλωστε, δεν αξίζει σ'αυτά τα παιδιά που είναι άριστοι μαθητές, με ανησυχίες και αναζητήσεις, ταλαντούχοι και σε άλλα επίπεδα και συνετά παιδιά, που μας κάνουν καθημερινά περήφανους, να τους προσφέρουμε τέτοιο παράδειγμα.

Τολμάει ο κ. Γραβάνης να μιλά για «χάρες» που δήθεν μας γίνονταν, συκοφαντώντας και προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά μας, όταν τον προκαλώ δημόσια να αναφέρει τί εννοεί όταν λέει «χάρες», διότι ουδέποτε ζήτησα ή έλαβα οποιαδήποτε «χάρη»- σε αντίθεση με τον ίδιο.

Στο απόγειο της υποκρισίας, επιχειρεί ο κ Γραβάνης, αν και νεόκοπος στην ερασιτεχνική ΑΕΛ, να μιλά με δήθεν συγκίνηση, για την «ναυαρχίδα», την (πάλαι -ποτέ) περήφανη ποδοσφαιρική ομάδα, όταν επί των ημερών του καταργήθηκε η ομάδα βόλλεϋ, καταργήθηκε η ομάδα μπάσκετ, συρρικνώθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου -ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ χάθηκε η ειρήνη και η αγάπη μέσα στις ομάδες μας. Ποια είναι η «ναυαρχίδα» και ποιος ο «ναύαρχος»;

Διότι μόνο ένα καϊκι απέμεινε και μούτσοι, να προσπαθούν απεγνωσμένα να αδειάσουν τα νερά.Αυτό όμως ήδη «μπάζει» από παντού !

Αθανάσιος Καλαμάτας

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
alt